Het Mediumcollege – Medium,een prachtig, intens en uitdagend beroep

Wij heten u van harte welkom op de website van het MediumCollege, dat bestaat sinds 21 juli 2009.

Het MediumCollege is het college in Nederland waar iedereen van harte welkom is om één van onze gedegen opleidingen te volgen.
Onze opleidingen en workshops zijn gericht op de professionele branche. Wij vinden het belangrijk dat u start met de twee daagse workshop, zodat wij gezamenlijk kunnen onderzoeken waar uw talenten liggen en/of u zich bij het MediumCollege thuis voelt. 

Binnen het mediumvak wordt er gesproken over mensen met een ‘gave’, wij spreken liever over een talent dat je kunt ontwikkelen zoals ieder ander talent. Het mediumschap is een talent waarmee je wordt geboren, het zit in jouw ziel (DNA). Scholing bied je  zelfontwikkeling, technieken en kennis waardoor je kunt leren om het vak professioneel te beoefenen.  Je zou het kunnen vergelijken met de sport – of de muziekbranche. Denk maar eens aan een concertpianist. De passie en het muzikale talent zit in het bloed en toch zal er iedere dag gestudeerd moeten worden om het te brengen tot concert pianist.
Hierin verschilt het paranormale vakgebied niet van andere beroepen. Sterker nog, als wij mensen willen helpen, als wij ‘hen’ willen helpen, zij die overleden zijn, is het dan niet onze plicht om ons vak zo nauwkeurig mogelijk uit te oefenen en zo veel mogelijk kennis op te doen? Want wat is een consult zonder bewijs, hoe kun je jezelf kritisch controleren als je geen bewijs kunt leveren. Is het niet ook onze ‘taak’ om mensen te bewijzen dat er leven na de dood is?
Het mediumschap kent een enorme verantwoordelijkheid! Alles wat je zegt, onthoudt de ontvanger circa 9 jaar. Dus ook als medium zullen wij onszelf moeten blijven ontwikkelen. Want dan zullen we echt in staat zijn om dit prachtige vak zelfkritisch en bewust uit te voeren.

Wij zijn als college enorm blij met ons docententeam bestaande uit zeer gekwalificeerde mensen. Alle gedreven om ons stokje over te dragen aan de volgende generatie. Wij vinden dat je kennis moet delen en dat juist collectief samenwerken binnen de paranormale branche ons allen op een hoger plan tilt.

Vandaar ‘Het MediumCollege’, Voor iedereen die echt professioneel met dit mooie vak aan de slag wil. De lessen worden gegeven in klein groepsverband binnen een intieme en gezellige sfeer. Uiteraard moet er ook behoorlijk hard gewerkt worden.
Wij hopen u te mogen ontmoeten op één van onze opleidingen,

Erasmus: “Afstand scheid slechts de lichamen maar niet de zielen…..   ”

Albert Einstein: “The only real valuable thing is intuition, The intuit mind is a sacred gift, And the rational mind is a faithful servant, We have created a society that honours te rational mind and has forgotten the sacred gift of intuition”

Namens het MediumCollege team,

Marisa Bottenheft