Het Mediumcollege

Op 15 juni 2009 ben ik vanuit hart en ziel het MediumCollege gestart.

Het mediumvak is meer dan een talent of gave, het is een vak waarbij je nooit uitgeleerd raakt. Dus trainen, trainen en nog eens trainen, eerst bewijs en dan consult. Maar daarbuiten ook het leren van de technische vaardigheden, zelf ontwikkeling, filosofie, ethiek en integriteit en nog veel meer.

Gedurende het proces mag ik nu zeggen dat wij werken met een team van zeer gekwalificeerde mensen. Door met ons gehele team onze schouders eronder te zetten willen wij onze kennis van dit prachtige vak aan u doceren.

Wij weten dat je kennis moet delen en dat juist collectief samenwerken binnen de paranormale branche ons allen op een hoger plan tilt.

Erasmus: “Afstand scheid slechts de lichamen maar niet de zielen…..   ”

Albert Einstein:

“The only real valuable thing is intuition,

The intuit mind is a sacred gift,

And the rational mind is a faithful servant,

We have created a society that honours te rational mind and has forgotten the sacred gift of intuition”

Marisa Bottenheft

Medium,een prachtig, intens en uitdagend beroep

Wij heten u van harte welkom op de website van het MediumCollege,

Het MediumCollege is het college in Nederland waar iedereen van harte welkom is om één van onze gedegen opleidingen te volgen.

Onze opleidingen en workshops zijn gericht op de professionele branche. Wij vinden het belangrijk dat u start met de twee daagse workshop, zodat wij gezamenlijk kunnen onderzoeken waar uw talenten liggen en kunnen onderzoeken waar u naar toe kunt groeien en u de weg kunt volgen die bij u past. Ook is onze structuur zo opgezet dat u kunt doorstromen en indien gewenst een examen kunt afleggen bij Enigma-certificering.

Binnen het mediumvak wordt er gesproken over mensen met een ‘gave’, waarbij er aan wordt voorbijgegaan dat het ‘Mediumvak’, een echt vak is, net als alle andere beroepen. Ook voor het ‘Mediumvak’ geldt dat mensen zich verder kunnen ontwikkelen, technieken kunnen leren om het vak professioneel te beoefenen. Het mediumschap is een talent waarmee je wordt geboren, het zit in jouw ziel (DNA). Toch is scholing net als bij ieder ander vak noodzakelijk. Je zou het kunnen vergelijken met de sport – of de muziekbranche. Denk maar eens aan een concertpianist. De passie en het muzikale talent zit in het bloed en toch zal er iedere dag gestudeerd moeten worden om het te brengen tot concert pianist.

Hierin verschilt het mediumvak niet van andere beroepen. Sterker nog, als wij mensen willen helpen, als wij ‘hen’ willen helpen, zij die overleden zijn, is het dan niet onze plicht om ons vak zo nauwkeurig mogelijk uit te oefenen en zo veel mogelijk kennis op te doen? Want wat is een consult zonder bewijs, hoe kun je jezelf kritisch controleren als je geen bewijs kunt leveren. Is het niet ook onze ‘taak’ om mensen te bewijzen dat er leven na de dood is?

Het mediumschap kent een enorme verantwoordelijkheid! Alles wat je zegt, onthoudt de ontvanger circa 9 jaar. Dus ook als medium zullen wij onszelf moeten blijven ontwikkelen. Want dan zullen we echt in staat zijn om dit prachtige vak zelfkritisch en bewust uit te voeren.

Binnen de workshop en opleiding komen verschillende disciplines uit het paranormale vakgebied aan bod. Hierbij kunt u denken aan psychic ,mediumschap, de leer der mystieken, het healing mediumschap en de persoonlijke ontwikkeling.  zoals; de balans het leven, integriteit en ethiek, zodat we mensen kunnen inspireren. Naast onze opleidingen bieden wij verschillende modulen lessen, te weten; Tarot, Le Normand, I Tjing, Astrologie, Dierenhealing, paragnost en docentschap. 

Vandaar ‘Het MediumCollege’, Voor iedereen die echt professioneel met dit mooie vak aan de slag wil. De lessen worden gegeven in klein groepsverband binnen een intieme en gezellige sfeer. Uiteraard moet er ook behoorlijk hard gewerkt worden.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op één van onze opleidingen,

Namens het MediumCollege team,

Marisa Bottenheft