Marisa Bottenheft

MarisaMijn naam is Marisa Bottenheft, geboren in 1968 te Hilversum. Sinds 2003 werk ik professioneel binnen de paranormale branche. Het mediumvak is veel meer dan alleen een talent of een gave en gedurende mijn eigen ontwikkeling werd ik me hiervan bewust. In 2004 ben ik gestart met de voorbereidingen voor de Enigma-certificering, collectief voor paragnosten en mediums. Uiteraard is juist dit vak gericht op het helpen en healen van mensen, zowel hier als aan gene zijde en dat doe ik vanuit hart en ziel. Praktisch ingesteld betekent dat voor mij, het zo secuur mogelijk, zo ethisch en integer mogelijk werken, dus geen consulten zonder bewijs.

Door mijn studie aan o.a. het Arthur Findlay College in Engeland heb ik enorm veel mogen leren en oude kennis weer naar boven kunnen halen. Deze kennis draag ik graag over. Niet alleen om mensen met technieken te ondersteunen maar ook om mensen te mogen inspireren en bewust te maken. Na het ontwikkelen van scholings – en toetsprocedures binnen de paranormale branche vervolgde ik mijn weg met het schrijven van opleidingen. En zo ontstond het MediumCollege, daar waar alle kwartjes samen vallen en ik mijn verleden als docent kan samenvoegen met het Mediumvak. Het schrijven van het boek; “Ben ik echt een medium”, (2012/Ank Hermes) heb ik altijd als een cadeau gezien, een manier om mensen met mediamieke aanleg te ondersteunen. Vanuit mijn drijfveer om kennis over te dragen en mensen bij elkaar te brengen werk ik met passie voor Enigma-certificering, het samen werken, elkaar ondersteunen en met collectieve kwaliteit naar buiten. Een thuisbasis voor Medium en Paragnosten. Mijn basis ligt in het geven van privé consulten, het echte ondersteunen.

Door Enigma-certificering ben ik gecertificeerd als: Medium (privé consulten en demonstraties), paragnost, healing medium en docent.

Alana Jekel

AlanaMijn naam is Alana Jekel en ik ben geboren op 22 mei 1966 in Amersfoort. Op mijn 30e ben ik mijn zoektocht gestart naar de verbinding tussen het leven op aarde en het leven in de zielenwereld. En naar wat mijn rol in het grotere geheel mag zijn. Na diverse korte opleidingen heb ik mijn talenten mogen ontwikkelen tijdens de diverse opleidingen bij het MediumCollege. Met veel plezier heb ik deze afgerond en sinds enkele jaren heb ik mijn eigen Mediumpraktijk in Apeldoorn.

De leer de Tarot heeft mijn jarenlange passie en ik vind het heel fijn om sinds 2012 deze kennis te mogen delen met de studenten aan het MediumCollege. Ook geef ik les in de opleiding Healing Medium en Basis Medium. Ik ben blij dat ik in mijn leven dit prachtige werk mag doen en doe dit dan ook met veel plezier!

Wilma Koerse

Wilma-BroereMijn naam is Wilma Koerse en ik ben 1 maand te vroeg geboren nl. op 26 januari 1971 te Utrecht. Ik kon niet wachten om de wijde wereld in te gaan. Als kind voelde ik me al heel verantwoordelijk voor het wel en wee van alles op en rond de aarde. Ik was er dan ook van overtuigd dat alles is ontstaan uit een goddelijke bron van liefde, respect en eenheidsbewustzijn. Ook had ik al vroeg door dat ik andere dingen zag, hoorde en wist dan mijn leeftijdsgenootjes en de volwassenen. Ik vond deze waarnemingen en ervaringen altijd erg bijzonder en mooi. Jammer genoeg begreep ik niet alles en kon er ook met niemand over praten. Ik deed er dan ook niets mee.

Rond mijn 35ste veranderde dit en zette een bepaalde situatie mij aan het denken. Ik wilde mezelf beter leren begrijpen en uitzoeken hoe de paranormale wereld nu in elkaar zit. Mijn zoektocht begon door eerst veel te lezen. Vervolgens ben ik halverwege 2011 een “workshop medium” gaan volgen en er ging een wereld voor mij open. De puzzelstukjes vielen op hun plek en ik kwam letterlijk thuis bij mezelf en de mediamieke wereld. Ik heb me in januari 2012 dan ook gelijk ingeschreven voor de opleiding tot Medium en in augustus 2012 voor de opleiding tot Healer. Ik had eindelijk mijn passie en roots gevonden en ben in september 2012 gestart met mijn eigen Praktijk. Ik ontdekte dat ik niet meer zonder dit mooie, geweldige en bijzondere vak kon en om me nog verder te ontwikkelen, ben ik halverwege 2013 gestart met de opleiding tot paragnost en docent. Alles bij elkaar genomen heeft bovengenoemde mij teruggebracht bij mijn eigen authentiekheid. Ik prijs mezelf dan ook zeer gelukkig, dat ik met ziel en zaligheid mijn verkregen kennis en ervaring als medium en /of docent kan overdragen aan hen die dat willen.

Sandra Jansen van Galen

SandraSandra is erkend, praktiserend astrologe volgens de psychologische Jungiaanse astrologie en werkzaam in de professionele branche. Door de jaren heen heeft zij zichzelf verder ontwikkeld, zodat ook de spirituele astrologie (astrologie voor de ziel) een essentieel onderdeel is geworden van haar werk.
Naast haar fascinerende beroep als erkend praktiserend astrologe, heeft Sandra zichzelf via het reguliere circuit verder gespecialiseerd tot gezins,- kinder en jongerencoach. Als astrologisch studie- loopbaanbegeleidster begeleidt Sandra mensen richting het vinden van hun werkelijke passie in werk, vrije tijd en biedt zij heroriëntatie.
Via de systeem- en familieopstellingen geeft Sandra de mogelijkheid om intense en grote levensthema’s, traumaverwerkingen in familie- en bedrijfssystemen samen met je uit te diepen, om vervolgens beperkingen te verwerken, zodat je energie weer vrij kan stromen.

Het inspireren en uitdragen van de kennis en jarenlange ervaringen hebben geresulteerd tot het docentschap. Sandra verzorgt opleidingen, trainingen en lezingen o.a. voor het MediumCollege en is daarnaast columniste. Sandra is auteur van het astrologische Symbolon kaartendek welke online wereldwijd, ook Engelstalig, via vele sites worden aangeboden o.a.: www.symboloncards.nl