Marisa Bottenheft

Mijn naam is Marisa Bottenheft, geboren in 1968 te Hilversum. Sinds 2003 werk ik professioneel binnen de paranormale branche. Het mediumvak is veel meer dan alleen een talent of een gave en gedurende mijn eigen ontwikkeling werd ik me hiervan bewust. In 2004 ben ik gestart met de voorbereidingen voor de Enigma-certificering, collectief voor paragnosten en mediums. Uiteraard is juist dit vak gericht op het helpen en healen van mensen, zowel hier als aan gene zijde en dat doe ik vanuit hart en ziel. Praktisch ingesteld betekent dat voor mij, het zo secuur mogelijk, zo ethisch en integer mogelijk werken, dus geen consulten zonder bewijs.

Door mijn studie aan o.a. het Arthur Findlay College in Engeland heb ik enorm veel mogen leren en oude kennis weer naar boven kunnen halen. Deze kennis draag ik graag over. Niet alleen om mensen met technieken te ondersteunen maar ook om mensen te mogen inspireren en bewust te maken. Na het ontwikkelen van scholings – en toetsprocedures binnen de paranormale branche vervolgde ik mijn weg met het schrijven van opleidingen. En zo ontstond het MediumCollege, daar waar alle kwartjes samen vallen en ik mijn verleden als docent kan samenvoegen met het Mediumvak. Het schrijven van het boek; “Ben ik echt een medium”, (2012/Ank Hermes) heb ik altijd als een cadeau gezien, een manier om mensen met mediamieke aanleg te ondersteunen. Vanuit mijn drijfveer om kennis over te dragen en mensen bij elkaar te brengen werk ik met passie voor Enigma-certificering, het samen werken, elkaar ondersteunen en met collectieve kwaliteit naar buiten. Een thuisbasis voor Medium en Paragnosten. Mijn basis ligt in het geven van privé consulten, het echte ondersteunen.

Door Enigma-certificering ben ik gecertificeerd als: Medium (privé consulten en demonstraties), paragnost, healing medium en docent.

Wilma Koerse

Wilma-BroereMijn naam is Wilma Koerse en ik ben 1 maand te vroeg geboren nl. op 26 januari 1971 te Utrecht. Ik kon niet wachten om de wijde wereld in te gaan. Als kind voelde ik me al heel verantwoordelijk voor het wel en wee van alles op en rond de aarde. Ik was er dan ook van overtuigd dat alles is ontstaan uit een goddelijke bron van liefde, respect en eenheidsbewustzijn. Ook had ik al vroeg door dat ik andere dingen zag, hoorde en wist dan mijn leeftijdsgenootjes en de volwassenen. Ik vond deze waarnemingen en ervaringen altijd erg bijzonder en mooi. Jammer genoeg begreep ik niet alles en kon er ook met niemand over praten. Ik deed er dan ook niets mee.

Rond mijn 35ste veranderde dit en zette een bepaalde situatie mij aan het denken. Ik wilde mezelf beter leren begrijpen en uitzoeken hoe de paranormale wereld nu in elkaar zit. Mijn zoektocht begon door eerst veel te lezen. Vervolgens ben ik halverwege 2011 een “workshop medium” gaan volgen en er ging een wereld voor mij open. De puzzelstukjes vielen op hun plek en ik kwam letterlijk thuis bij mezelf en de mediamieke wereld. Ik heb me in januari 2012 dan ook gelijk ingeschreven voor de opleiding tot Medium en in augustus 2012 voor de opleiding tot Healer. Ik had eindelijk mijn passie en roots gevonden en ben in september 2012 gestart met mijn eigen Praktijk. Ik ontdekte dat ik niet meer zonder dit mooie, geweldige en bijzondere vak kon en om me nog verder te ontwikkelen, ben ik halverwege 2013 gestart met de opleiding tot paragnost en docent. Alles bij elkaar genomen heeft bovengenoemde mij teruggebracht bij mijn eigen authentiekheid. Ik prijs mezelf dan ook zeer gelukkig, dat ik met ziel en zaligheid mijn verkregen kennis en ervaring als medium en /of docent kan overdragen aan hen die dat willen.

Yvonne Schrijver

Na mijn jarenlange carrière in de danswereld ben ik mij gaan interesseren voor de Tarot.

Na diverse cursussen te hebben gevolgd zoals: intuïtieve ontwikkeling,  mediumschap en Tarot  heb ik in dit laatste mijn passie gevonden. Ik heb het leren kennen als een veelzijdig orakel dat helpt om inzicht te krijgen in ons leven. Vanuit deze passie heb ik  de 2 jarige  HBO beroepsopleiding tot Tarot Master in Hilversum gevolgd. Met de opgedane kennis ben ik nu anderen in hun groeiproces aan het begeleiden. Mijn stelling is dat Tarot de Beeldtaal van je Ziel is. 

Ellen Jansen

Mijn naam is Ellen Jansen, ik ben 53 jaar en ik woon met mijn gezin in Maarssen.
Vanaf mijn 45ste jaar ben ik mijzelf gaan ontwikkelen en verdiepen in het paranormale vakgebied. Mijn interesse hierin heeft mij steeds verder gebracht. Ik ben gestart met een cursus intuïtieve ontwikkeling, waarna ik verder ben gegaan met het behalen van alle Reikigraden. Aansluitend volgde ik een HBO opleiding tot Holistisch therapeut, dit is een zijnsgerichte therapie. Hierdoor begon ik steeds meer vanuit mijn hart te leven en vanuit eenheid te denken en te ervaren. Na afronding van deze opleiding was het voor mij duidelijk dat ik mij verder wilde verdiepen.  Intuïtief wist ik, dat ik mij bij het MediumCollege moest aanmelden om een beroepsopleiding te gaan volgen. De opleiding heb ik inmiddels afgerond.  Bij mij is het verlangen ontstaan om andere mensen te inspireren vanuit metafysisch oogpunt. Dat is mijn levensdoel geworden. Het docentschap bij het MediumCollege is daarom voor mij een wens die in vervulling is gegaan. Ik hoop je daar graag te ontmoeten!

Marlies Engels

Mochten er mensen zijn die zich willen verdiepen in de kruidenleer dan verwijzen wij graag door naar Marlies Engels.

Marlies Engels heeft 15 jaar een Biologische kruidenbedrijf de Polderkol in Lelystad daar teelt en verwerkt ze kruiden tot producten om de gezondheid te bevorderen, kruidenthee, zalf massageolie etc.

Daarnaast organiseert ze ook regelmatig cursussen, workshops en kruidenwandelingen alle om de kruiden onder de aandacht te brengen en de mensen te leren over de heilzame werking van kruiden. Graag verzorgd ze de lessen kruidenmagie de wonderlijke wereld van het plantenrijk te laten ervaren.