Blok 4
Kaartlezen

 

De Tarot

Het lezen van de Tarot kaarten is een echte studie, wil je dit goed kunnen beoefenen. Het is een krachtig orakel instrument, vol oude symbolieken dat inzicht kan bieden in levensprocessen. De kaarten van het Tarot spel leren ons over het systeem van getallen, elementen, kleuren en symboliek.

Tarot is voor de één een kaartspel en voor de ander een magisch instrument dat vaak alleen door mensen met mediamieke aanleg wordt gebruikt. Maar zoals je een spiegel gebruikt om je uiterlijk te bekijken, zo kun je tarot gebruiken om je innerlijk te reflecteren.

Door te reflecteren, kun je inzicht krijgen in je onderbewuste motieven, kun je jezelf nog beter leren kennen. Om daarna dingen in je leven te kunnen veranderen, zodat je steeds meer je eigen leven kunt gaan leiden en minder geleefd wordt. Tarot is een hulpmiddel binnen je spirituele groeiproces.

Opbouwend door de modulen lessen heen, word je door het systeem geleid, zodat je de betekenis van de kaarten zelf kunt gaan zien, om uiteindelijk aan te komen bij de 78e kaart. Van de Grote arcana bestaande uit 22 kaarten tot de Kleine arcana bestaande uit 56 kaarten. Welke zijn onderverdeeld in vier symbolieken: munten (pentakels), bokalen (bekers), zwaarden en staven.

 

Le Normand

Marie Anne Adelaïde Lenormand werd in 1772 geboren in het franse Alençon. Reeds op jonge leeftijd verhuisde ze naar Parijs en opende er met een andere helderziende in de Rue de Tournon een “Salon” waar toekomstvoorspellingen werden gedaan . Mademoiselle Lenormand gebruikte verschillende methodes om de toekomst te voorspellen zoals : koffiedik kijken , geomancie (interpreteren van zandtekeningen), het breken van een ei , bloemen , astrologie en de 78 Duitse Tarotkaarten .
Ze overleed op 71 jarige leeftijd in 1843 en liet verschillende geschriften na waarop de 54 Grote Lenormandkaarten werden gebaseerd. Deze kaarten omvatten bloemenorakels , astrologische tekeningen ,geomancie, speelkaarten en haar stokpaardje de mythologie. Uit deze kaarten werden er na verloop van tijd 36 meer alledaagse kaarten samengesteld onder de noemer De kleine Lenormandkaarten. Deze kaarten zijn zeer specifiek en concreet in het schetsen van alledaagse situaties uit het menselijk leven .

Het leren lezen van de Le Normand kaarten is eenvoudiger dan het lezen van de Tarot Kaarten. De symbolieken, getallen en de 4 symbolen overeenkomstig normale speelkaarten zijn makkelijk te onthouden en te begrijpen. In tegenstelling tot de diepgang en filosofie van de Tarot kaarten zijn de Le Normand kaarten heel rechtstreeks, praktisch en duidelijk. Zij spiegelen concrete informatie, zoals een afspraak met je zus of post van de belastingdienst.

Gedurende 2 lesdagen leer je de basis, waardoor je er thuis vrij eenvoudig verder mee kunt. Uiteraard brengt beoefening de kunst. Je kunt het lezen van de kaarten gebruiken voor jezelf of daar anderen mee ten diensten zijn. Wel maken we hierbij de aantekening dat het niet de bedoeling is dat je jezelf afhankelijk maakt van de kaarten.

Wij gebruiken de Le Normand kaarten ook voor het duiden van grotere gebeurtenissen. Als je de betekenis van de kaarten kent dan vergroot het ook je referentiekader dat je kunt gebruiken in je communicatie met overledenen. De overledenen kunnen je in beeld een kaartcombinatie laten zien, waardoor je concreet informatie kunt vertalen.