Modulen Le Normand

Marie Anne Adelaïde Lenormand werd in 1772 geboren in het franse Alençon . Reeds op jonge leeftijd verhuisde ze naar Parijs en opende er met een andere helderziende in de Rue de Tournon een “Salon” waar toekomstvoorspellingen werden gedaan . Mlle Lenormand gebruikte verschillende methodes om de toekomst te voorspellen zoals : koffiedikkijken , geomancie , breken van een ei , bloemen , astrologie en de 78 Duitse Tarotkaarten .
Ze overleed op 71 jarige leeftijd in 1843 en liet verschillende geschriften na waarop de 54 Grote Lenormandkaarten werden gebaseerd . Deze kaarten omvatten bloemenorakels , astrologische tekeningen ,geomancie, speelkaarten en haar stokpaardje de mythologie .
Uit deze kaarten werden er na verloop van tijd 36 meer alledaagse kaarten samengesteld onder de noemer De kleine Lenormandkaarten. Deze kaarten zijn zeer specifiek en concreet in het schetsen van alledaagse situaties uit het menselijk leven .

Het leren lezen van de Le Normand kaarten is vele malen eenvoudiger dan het lezen van de Tarot Kaarten. De symbolieken, getallen en de 4 symbolen overeenkomstig normale speelkaarten zijn makkelijk te onthouden en te begrijpen. In tegenstelling tot de  diepgang en filosofie van de Tarot kaarten zijn de Le Normand kaarten heel rechtstreeks, praktisch en duidelijk. Het spiegeld concrete informatie, zoals een afspraak met je zus, of post van de belastingdienst.

Gedurende 2 modulen ochtenden leer je de basis, doordoor je er thuis vrij eenvoudig verder mee kunt. Uiteraard brengt beoefening de kunst. Dus door het ook thuis veel te doen, wordt het lezen van de kaarten steeds makkelijker en duidelijker.

Je kunt het lezen van de kaarten gebruiken voor jezelf of daar anderen mee ten diensten zijn. Wel maken we hierbij de aantekening dat het niet de bedoeling is dat je jezelf afhankelijk maakt van de kaarten.

De kosten voor deze 2 ochtenden bedragen; 85,- Euro. De aanbetaling bedraagt 40,- Euro.  U mag het restant bedrag van te voren  overmaken of contant voldoen op de 1e module ochtend. De genoemde bedragen zijn inclusief BTW, lesmateriaal, koffie en thee.

Inschrijven

 • Modulen Le Normand

  Lesdag: woensdag ochtend

  Lestijd; 10.00-13.00 uur

  Module 1                                21 februari                              winkel                     Alana of Marisa

  Module 2                                7 maart                                   winkel                     Alana

  module 3                                 21 maart                                 winkel                     Alana

  module 4                                 4 april                                      winkel                     Alana of Marisa

  module 5                                 18 april                                    winkel                     Alana of Marisa

  module 6                                 2 mei                                       winkel                     Alana of Marisa

   

  Modulen  Le Normand

  Lesdag: woensdag ochtend

  Lestijd: 10.00-13.00 uur

  module 1                                 16 mei                                     winkel                     Marisa

  module 2                                 23 mei                                     winkel                     Marisa

  module 3                                 30 mei                                     winkel                     Marisa

  module 4                                 6 juni                                       winkel                     Marisa

  module 5                                 13 juni                                     winkel                     Marisa

  module 6                                 20 juni                                     winkel                     Marisa