Modulen Le Normand

Marie Anne Adelaïde Lenormand werd in 1772 geboren in het franse Alençon . Reeds op jonge leeftijd verhuisde ze naar Parijs en opende er met een andere helderziende in de Rue de Tournon een “Salon” waar toekomstvoorspellingen werden gedaan . Mlle Lenormand gebruikte verschillende methodes om de toekomst te voorspellen zoals : koffiedikkijken , geomancie , breken van een ei , bloemen , astrologie en de 78 Duitse Tarotkaarten .
Ze overleed op 71 jarige leeftijd in 1843 en liet verschillende geschriften na waarop de 54 Grote Lenormandkaarten werden gebaseerd . Deze kaarten omvatten bloemenorakels , astrologische tekeningen ,geomancie, speelkaarten en haar stokpaardje de mythologie .
Uit deze kaarten werden er na verloop van tijd 36 meer alledaagse kaarten samengesteld onder de noemer De kleine Lenormandkaarten. Deze kaarten zijn zeer specifiek en concreet in het schetsen van alledaagse situaties uit het menselijk leven .

Het leren lezen van de Le Normand kaarten is vele malen eenvoudiger dan het lezen van de Tarot Kaarten. De symbolieken, getallen en de 4 symbolen overeenkomstig normale speelkaarten zijn makkelijk te onthouden en te begrijpen. In tegenstelling tot de  diepgang en filosofie van de Tarot kaarten zijn de Le Normand kaarten heel rechtstreeks, praktisch en duidelijk. Het spiegeld concrete informatie, zoals een afspraak met je zus, of post van de belastingdienst.

Gedurende 2 modulen ochtenden leer je de basis, doordoor je er thuis vrij eenvoudig verder mee kunt. Uiteraard brengt beoefening de kunst. Je kunt het lezen van de kaarten gebruiken voor jezelf of daar anderen mee ten diensten zijn. Wel maken we hierbij de aantekening dat het niet de bedoeling is dat je jezelf afhankelijk maakt van de kaarten.

De kosten voor 4 modulen dagen Le Normand kaarten lezen bedragen 280,- Euro. De aanbetaling bij inschrijving bedraagt 140,- Euro.  U mag het restant bedrag van te voren  overmaken of contant voldoen op de 1e module dag. De genoemde bedragen zijn inclusief BTW, lesmateriaal, koffie en thee.

Inschrijven

Modulen Le Normand – Lesdag: woensdag – Lestijd; 10.00-16.00 uur.
Les 71 – 21 november 2018      Module 1 – Lesruimte docent Marisa
Les 72 – 5 december 2018        Module 2 – Lesruimte docent Marisa
Les 73 – 19 december               Module 3 – Lesruimte docent Marisa
Les 74 – 9 januari 2018             Module 4 – Lesruimte docent Marisa