Maandprognose juni 2017

De Wereld Lichter maken

Tijdens dit glansrijke voorjaar, waarin de kracht en het licht van de Zon alle ruimte krijgt is de junimaand alweer aangebroken. Het vrolijke gesternte Tweelingen doet hier op twinkelachtige wijze, ijverig aan mee.

De Zon schuift iedere dag astrologisch technisch 1 graden op, door alle twaalf archetypes van de dierenriem, met hieraan gekoppeld onze 12 maandelijkse cyclus en de 4 jaargetijden. Het voorjaar is in volle gang en het, tot het bewegelijke Kruis behorende Tweelingen, geeft nu met vallen en opstaan al het jonge grut wat geboren is in de natuur de ruimte, om uit te vliegen en op eigen benen te kunnen gaan staan. Een prachtige symboliek die je nu ook gegeven wordt en waarin je op humoristische en relativerende wijze wordt begeleidt, om je innerlijke veerkracht nog meer ruimte te geven.

Tweelingen neemt je op lichtvoetige wijze aan de hand mee de wijde wereld in, prikkelt je nieuwsgierigheid en vertelt je ‘There is more to explore!
Ben je druk bezet met een nieuw project, of zelfs meerdere, want Tweelingen is een absolute multitasker, gaat het je communicatief goed af. Dit wordt versterkt vanaf
7 juni omdat de planeet Mercurius, de planeet van Tweelingen, vanaf deze dag ook in zijn eigen teken de omloopbaan start en hierdoor nog krachtiger werkt. Aan verbindingen en nieuwe contacten leggen, ontbreekt het zeker niet. Spijkers op laag water zoeken, zit er ook niet in! Kortom, inspiratie en kleurrijkheid ten top om stappen voorwaarts te maken.
Dat de hemellichamen Mars en Venus hun keuze laten vallen om balans zo veel mogelijk te blijven handhaven blijkt, omdat dit koppel voor de tekens Kreeft en Stier kiezen deze maand. De daadkrachtige energie van Mars, verliest vitaliteit en helpt je hierdoor om op de juiste momenten de turbulente snelheid uit je systeem te halen. Op tijd je rust nemen, mediteren en je Yoga- en Tai Chi oefeningen te doen zijn een must. Familiemomenten en gezellig met je trouwe vrienden bij de barbecue neerstrijken, doen je goed en op aangename wijze raken.
De Aphrodite Venus door het gesternte Stier, wil je vooral laten genieten van al het goede van het leven. De bloemetjes en de bijtjes, een stukje nostalgie spreken je aan. Verwen jezelf met iets moois en gun jezelf een stukje luxe!

De grote weldoener en geluksbrenger Jupiter bereikt opnieuw zijn vloeiende en vooruitgaande beweging door het gesternte Weegschaal op 9 juni, klokslag 16:04 uur. Je hebt de afgelopen weken alle gelegenheid gehad om zelfonderzoek toe te passen, wat voor jouw harmonie is en waar je zelf gelukkig van wordt. Dit, ten opzichte van de ander en je omgeving. De grote gasreus Jupiter neemt je opnieuw via een ontdekkingsreis mee naar de buitenwereld, zodat je al je ervaringen kunt toepassen en niet weer over je grenzen laat gaan.

De inspirator Neptunus in het eigen teken Vissen biedt samen met Jupiter continue via een onderhuids spanningsaspect een onderonsje met jezelf, om het niet bij dagdromen te houden! Waarbij de zware jongens Uranus in het gesternte Ram en Saturnus in Boogschutter je op vloeiende wijze aanmoedigen te vertrouwen op je eigen visie, wijsheid en kijk op het leven.

 

Astrologie maandprognose april 2017

New You

De Zonnekracht krijgt inmiddels alle gelegenheid om via zijn gouden licht en het gesternte Ram, gul en omvangrijk de Lente alle ruimte te geven en ons flink in het ‘Zonnetje’ te zetten. Hiermee zijn wij astrologisch aangekomen bij een nieuwe manifestatie op Moeder Aarde en hier geniet ieder levend wezen van.

Er is veel kiemkracht en energie nodig om een plant vanuit de diepe Aarde uit de grond te laten komen, of een bloemknop opnieuw na de diepe winterslaap tot volledige bloei te laten zijn. Ieder jaar opnieuw, als boven ons hoofd vanuit de schitterende Sterrenhemel de Zonnekracht zijn tocht begint door de vurige Ariës (Ram), barst de natuur in alle pracht en praal open en schenkt ook de dierenwereld opnieuw het leven en voortbestaan. Zo boven, zo beneden vanuit de duizenden jaren oude wetenschap van astrologie versus astronomie, wijst je opnieuw de weg via de start van een gloednieuwe 12 maandelijkse cyclus. Het is de boost en oerkracht van Ram die op rebelse en pure wijze nieuw leven inblaast.

De Zon in Ram biedt ook jou de impuls van de kiemkracht om niets meer in de weg te laten staan en een doorstart and breack out te genereren, voor dát wat wenselijk voor je is. Het zijn de impulsen en inspiratie vanuit je hart en je behoefte aan actie, waar je jezelf door mag laten leiden en waarin de kleine rood/oranje gekleurde planeet Mars, momenteel in het gesternte Stier, je keurig met beide voeten stevig in de kleigrond houdt om te impulsieve reacties ietwat in vertraging te brengen. Dit is wellicht een wat lastige combi echter, is soms even herkauwen tijdens deze explosieve Lente nog zo gek niet!

De lieftallige Aphrodite Venus besluit je nog steeds te verleiden via een tocht van verinnerlijking, om liefdevol voor jezelf te zijn en te onderzoeken of je werkelijk je mooie Hart voor jezelf volgt. Ieder is op zijn of haar manier meer op zichzelf aangewezen. Zet je verwachtingspatroon richting je geliefde of vriendschappen daarom op een laag pitje. Tot 15 april, net voor Pasen aanbreekt wordt je namelijk ondersteund om zelfcompassie eens goed onder de loep te nemen. Als Venus vervolgens op 13 april terugglijd in de ultieme zachtheid van teken Vissen, neemt twee dagen lang je kwetsbaarheid toe en gaan je dromen in vogelvlucht. Maak hier gul gebruik van en laat je inspireren.

De rechtvaardige strengheid van de planeet Saturnus in het teken Boogschutter bereikt op 6 april zijn retrogradegang. Vanuit deze positie word je tot en met
25 augustus 2017 geacht om nog meer te leren vertrouwen op je innerlijke autoriteit / leraar. Het gezegde ‘alles komt in drieën’ is hierin zeker van toepassing. Saturnus gaat je namelijk de finaleslag van de afgelopen 2 jaar bieden, om de kunst van innerlijk leiderschap onder de knie te krijgen. Wees je eigen opvoeder en blijf je blik richten op je toekomst.

Heb je achterstallig werk opgelopen of loop je jezelf alweer voorbij, helpt de communicatieve Mercurius in het gesternte Stier je vanaf 10 april om een stap terug te doen uit de buitenwereld om even ‘achter de schermen te zijn’.
Ook Mercurius bereikt namelijk zijn retrogradegang. Dit duurt tot en met 3 mei. Check je afspraken dubbel, teken geen contracten en wellicht laat je computer het even afweten. De bewegelijke onzijdigheid van Mercurius verloopt in praktische zin, zoals de verwachtingen in onze westerse maatschappij zijn, niet soepel.

Echter, voor momenten van bezinning, ontspanning, stilte en rust breekt een fijne voorjaarsperiode aan. Stel je verwachtingspatroon daarom bij, blijf in het hier & nu om de ‘nieuwe jij’ als voorjaarsbloesem in al haar schoonheid te laten ontkiemen!

Maandprognose maart 2017 – Verfijnde Ambiance

Via een reis van verstilling, neemt het Zonlicht je inmiddels mee door de zachte sferen van het gesternte Vissen. Hiermee krijg je alle gelegenheid de hectiek van de afgelopen 11 maanden achter je te laten, eventueel over je schouder even terug te blikken om je vervolgens over te geven aan momenten van even niets! 

Take moments om te verblijven in ‘Niemandsland’. Dit is namelijk wat er kosmisch heerst op dit moment. Laat je vooral inspireren door wat je voelt en waar je dromen en verlangens naar uitgaan. Pisces (Vissen) moedigt je aan je af te stemmen op je intuïtie, de taal van je hart. De kracht van de Zon in Vissen, nodigt je op fluweelzachte wijze uit je kwetsbaarheid te tonen en je af te stemmen op de frequenties van de hogere trillingen. Je bent sneller geraakt, wees dus lief voor jezelf. Schakel momenten in om stil te zijn en je aandacht naar binnen te richten. Hierdoor kan de mysterieuze wereld van het Licht je namelijk veel beter bereiken. Vermijd ruwheid en grofheid zoveel mogelijk en maak heel bewust de keuze mee te stromen in deze verfijnde ambiance. De vervelende ladingen van de afgelopen maanden, worden hierdoor namelijk verzacht en inzichten waarom deze op je levenspad zijn gekomen worden helder.

Stiltewandelingen in de natuur, een sprookjesfilm of een inspirerend boek zijn prachtige hulpmiddelen om dat wat in je onderbewustzijn verborgen ligt, tevoorschijn te halen. Mars, de rood/oranje gekleurde energieleverancier neemt vanuit zijn eigen teken Ram, op 10 maart de overstap naar de vriendelijke, trouwe en aardse geneugten van het gesternte Stier. De mix van aardse focus en verfijnde schoonheid bieden je ultieme momenten. Kunst, muziek en cultuur laten je genieten.

De kleine bewegelijke en vrolijke planeet Mercurius vertegenwoordigt de krachten van communicatie en verblijft tot 13 maart tevens in het gesternte Vissen. Verbaas je daarom niet als concentratieverlies je parten speelt. Mercurius laat je hoofd even met rust, om de inzichten vanuit je intuïtie te kunnen en durven volgen. Dit is natuurlijk een lastig gegeven in deze praktische westerse wereld met zijn hoge eisen, maar beweeg er zoveel mogelijk in mee!
Mercurius heeft namelijk het plan met je opgepakt om dat alles wat je ‘intuïtief weten’ heeft verzameld, vanaf 13 maart klokslag 22:07 uur Nederlandse tijd op daadkrachtige wijze neer te zetten in de buitenwereld. Mercurius neemt je namelijk vanaf dat moment mee via het Lenteteken Ram en het element vuur. ‘Ik wil’ staat dan centraal met daarbij een zinderende doorstart. De laatste wintertaferelen komen in zicht.

Via haar astronomische loopbaan gezien van de Aarde, bereikt Venus op 4 maart een retrogradegang (omgekeerde beweging). Dit gebeurt ongeveer 1x in de anderhalf jaar en duurt 40-43 dagen en is dit maal op 15 april voorbij.

De liefdesstrelingen van Venus in het gesternte Ram doen hiermee direct appél op de liefde en liefdevolle aandacht voor jezelf! Wees je hier bewust van. De mogelijkheid is namelijk zeker niet uitgesloten dat je in de buitenwereld of liefdes en/of relatie met vrienden in situaties belandt welke in eerste instantie niet prettig voor je zijn. Gevoelens van buitengesloten worden, niet begrepen of afwijzing kunnen voorkomen. De harmonieuze Venuskrachten zijn naar binnen gekeerd en het gesternte Ram kan nogal eens ongeduldig, geprikkeld en kort door de bocht overkomen. Venus in Ram toetst je; wat wil jij, wat verlang jij en waar ligt een verlangen naar liefdes- erotisch avontuur.

Golden rules voor de vrouwen; Wat heb je nodig om de onafhankelijke Aphrodite in jezelf verder te laten opbloeien, stel je jezelf voldoende op de 1e plaats of positioneer jezelf te veel in je Maan/Moederrol.   
Golden rules voor de mannen; Laat je zachtheid zien en stel je open voor de verfijning in jezelf. Besef dat het kracht is, je kwetsbaar te durven tonen.

Als op 20 maart de Germaanse Godin van de Lente ‘Ostara’ officieel de Lente inluidt en de Aarde doorgaat naar het lentepunt treden Hoop, Geloof en Liefde je vanuit een gloednieuwe start tegemoet.

Heb een fijne tijd en laat je verwonderen, Sandra  

Maandprognose februari 2017

Oorspronkelijke dynamiek

Met al zijn veerkracht door de twaalf astrologische archetypes, heeft de power Solar (Zon) inmiddels de experimenterende Waterman bereikt.
Door dit Universele samenspel zijn vrijheid, gelijkheid en broederschap over moeder Aarde geactiveerd. Waterman toont met al zijn kracht, het vermogen van spirituele intelligentie en doet momenteel op vriendschappelijke basis zijn uiterste best, helderheid en vernieuwing te laten stralen.

Ik beteken iets voor jou en jij betekent iets voor mij; is de slogan van Aquarius (Waterman). Dit gaat gepaard met dynamiek en grensoverschrijdend bezig zijn. Zeker omdat de kleine rode planeet Mars net zijn tocht is begonnen in zijn teken Ram. De vitaliteit is teruggekeerd en je zult dan ook merken dat aan het wekenlange gesnotter en vermoeidheid een eind komt. Door de eigenzinnige Waterman word je aangetrokken tot het flitsende en het nieuwe. Beweeg hier in mee en toon jezelf vanuit diep respect, dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit had gedacht!
Niet denken maar doen, vertelt de natuur van je intuïtie, samen met je begeleiders vanuit het fijnstoffelijke.

De onzijdige Mercurius neemt vanaf 7 februari, klokslag 10:35 uur Nederlandse tijd ook contact op met Waterman. Hierdoor wordt de dynamiek over je denken en handelen op het gebied van onafhankelijkheid nog groter! Socializen met je vrienden en gelijkgestemden doen je goed. Thema’s die vooral een wetenschappelijke achtergrond hebben spreken je aan, alsmede alles wat te maken heeft met mindstyle en filosofische achtergronden. Kijk niet vreemd op van jezelf, als je ineens besluit je in je eentje op te geven voor een workshop of yogaretraite in het buitenland. Je behoefte aan eigen ruimte en stilte, zonder de anderen wordt namelijk ook gestimuleerd. Als je stressgevoelig bent, doe je er goed aan op tijd je rust en stiltemomenten in te schakelen om de innerlijke balans te bewaren. De activiteiten van Waterman en zijn planeet Uranus, zorgen voor een grotere gevoeligheid van adrenaline / stress. 

Venus neemt 3 februari het besluit om alvast te proeven van het lenteteken Ram. Dit maakt haar hongerig naar nieuw leven. Haar geduld wat betreft de winterperiode raakt op en met al haar vrouwelijke schoonheid kiest zij voor nieuw avontuur. Eros moedigt aan om vooral de artistieke kanten van liefde, schoonheid en harmonie nieuw leven in te blazen. Voor de vrouwen is er nu de gulden regel; durf te kiezen voor wat je mooi vindt. Venus moedigt de mannen aan om de vrouwelijke kant er puur en kwetsbaar te laten zijn. Een mooie bijkomstigheid voor een liefdevolle en harmonieuze Valentijnsdag op 14 februari.
Overigens is er ook een uitstekende tijd aangebroken om sport, spel en beweging in gang te zetten.

Met twee verduisteringen staat deze februarimaand 2017 ook in het teken van verdieping. Op 11 februari bereikt Maan haar volle Maanstand in het gesternte Leeuw. Door tevens haar Maansverduistering, biedt Maan je met al haar compassie de mogelijkheid in contact te komen met je prachtige Ziel. Met je blik naar binnen gericht, breekt het moment aan jezelf in de spotlights te zetten. Raak opnieuw je kinderlijke speelsheid aan en kies voor dat wat je voelt!
Hoe mooi, valt Nieuw Maan op 26 februari in het gesternte Vissen, op de dag dat Carnaval aanbreekt. Met al haar compassie en overgave vanuit het fluisteren van je Ziel, biedt de zilveren kracht van de Maan je de zaadjes voor een nieuwe start. De Zonsverduistering laat je die dag de diepte van je Hart ervaren, waar en hoe jij die zaadjes op jouw vruchtbare akker opnieuw plant.  

Op 10 februari om 13.10 uur, vindt de geboorte plaats van een nieuw platform, doorgegeven en realiteit geworden. Door hartenwerk en inzet van een passievol, professioneel team in dit Aquariustijdperk. Wij houden je op de hoogte.

Met Liefde, Sandra

Jaarprognose Astrologie 2017

geitReis van het Bewustzijn

Het uitgangspunt van astrologie is het weerspiegelen van zowel de toestand in de wereld, als op het persoonlijke vlak. Welnu, deze weerspiegeling belooft voor het jaar 2017 een periode, waarin op het persoonlijke en politieke vlak, de noodzaak van veranderingen in het daglicht gesteld worden. Het interessante is dat hiermee tegelijkertijd de reis door ons bewustzijn en dit Aquariustijdperk, grote stappen voorwaarts maken.

Een vloeiende samenwerking tussen de hemellichamen Saturnus in het gesternte Boogschutter en Uranus in Ram, keren met regelmaat van de astrologische klok, door het jaar 2017 terug. Deze vurige, planetaire samenwerking veroorzaakt niet alleen een verlangen van een stabiliteitsproces tussen de oude en nieuwe elementen. Er komen ook impulsen vrij om een gegeven lijn te volgen, waarin nieuwe veranderingen en politieke afspraken verweven worden. Het zijn de bouwstenen van de stabiliteitsfactor Saturnus in de wijsbegeerte van Boogschutter en de eigentijdse, grens doorbrekende Uranus in Ram die moeiteloos aansturen naar een vernieuwende kijk op zaken. Stem je af op de impulsen van de Ziel, welke nieuw leven inblaast waar nog stoffige restverschijnselen aanwezig zijn.

De noodzaak van vernieuwing worden ingezien en tevens vruchtbaar gemaakt!  Tijdens de maanden april t/m augustus zal dit proces zich verinnerlijken, met een adempauze in het late voorjaar.  

Als heldhaftige notenkrakers stemmen de Uranische planetaire krachten zich via een spanningsaspect af, op de vernietigende krachten van Pluto in Steenbok tijdens de maanden februari en maart. Dit, met als target, dat alles wat oud is en zichzelf heeft overleefd uit het leven te bannen. Oude verkapte regelgevingen, welke niet meer bij deze tijd en eeuw horen, dienen uit ons leven verbannen te worden. Pluto beheerst dood en wederopstanding en Uranus brengt plotselinge veranderingen teweeg. Wederom is het zeker niet uitgesloten dat er situaties aan het daglicht komen, welke lange tijd verborgen zijn gebleven. Nieuw licht op situaties wordt beschenen. De noodzaak van verandering wordt ingezien. Flexibel zijn, is van groot belang!

Dood en wederopstanding vormen een eenheid, waarin de Phoenix ook werkelijk alle ruimte opeist om deze meedogenloze Universele krachten door te zetten, zodat onze reis van het (collectief) Bewustzijn met spoed vervolgd kan worden. Er is namelijk haast om schoonheid, balans en harmonie neer te laten dalen in het gehele Universum. Hierin vormt ieder individu een onmisbare, belangrijke schakel. Wees je daar bewust van!

Aan zowel het persoonlijke, als het politieke ‘pappen en nathouden’ en situaties blussen, komt in 2017 abrupt een eind! Wij zullen merken dat er gehandeld gaat en moet worden. Uiteraard ook in je persoonlijke leven.

Persoonlijke en wereldwijd politieke zaken dienen zorgvuldig bewaakt te worden en moeten met voorzichtigheid gepaard gaan. De revolutionaire Uranus speelt namelijk een belangrijke hoofdrol en doet ook politiek Nederland belanden in een duizelingwekkende periode. Er doen zich ongelofelijke kansen voor  in de politiek die gegrepen kunnen worden. Echter, is er weinig tijd tot nadenken en laat men ook maar ergens een steekje vallen, kan dit grote nadelige consequenties hebben.
De nadruk in politiek Nederland en hierdoor voor de gehele bevolking, is gefocust op vrijheid. Onder de druk van verbintenissen en vastgeketende regels, wenst men uit te komen.

Vanaf het vroege voorjaar tot en met de maand juli 2017, vormt het planetensamenspel tussen Jupiter in Weegschaal en Neptunus in Vissen een lastige combinatie. Een grote roze wolk kan achteraf behoorlijke gevolgen veroorzaken.
Tijdens deze periode wegen beperkingen welke vanuit het dagelijkse bestaan  worden opgelegd, behoorlijk zwaar.
Wat belangrijk is dat beperkingen geaccepteerd worden en vooral de realiteit niet uit het oog verloren wordt. Overdreven zelfvertrouwen kunnen voor nadelige gevolgen zorgen, waardoor vanuit macht/machteloosheid beslissingen genomen worden. Overdreven risico’s en speculaties hierin zijn anders het gevolg.

De landelijke verkiezingen van 2017 komen zwaar onder vuur te liggen, waarin Uranus onvoorspelbare situaties toont en Den Haag een zware dobber krijgt.  Internationale mensenrechtenverdragen, het beschermen van vluchtelingen, onderdrukking en de gevolgen door politieke belemmeringen voor de Nederlandse bevolking worden blootgesteld.

Gisteren is verleden, morgen is een mysterie en vandaag is een cadeau. De kracht van 2017 is mee te bewegen, de ongelofelijke mogelijkheden van het leven en 2017 te zien, te omarmen en je beweging tegelijkertijd te richten naar dat wat komen gaat. Blik niet langer achterom en stem je af op de meester Serapis Bey!

Manifesteer en besef dat ook jij het magische vermogen bezit.

Met Liefde, Sandra