Maandprognose mei 2018 – Zorgeloos

Het middelpunt van ons zonnestelsel en ster genaamd ‘Zon’ welke ons onvermoeibaar voorziet van licht, warmte en levenskracht, heeft inmiddels de onstuitbare kracht van het gesternte Stier bereikt.

Hiermee resoneer je vanuit een natuurlijke cadans mee in een periode van vruchtbaarheid en volharding. Stier is namelijk verbonden met de scheppingskracht van de Aarde, waarin jij een belangrijke schakel vormt.
De Zon in Taurus (Stier) is als geen ander op de hoogte van het feit dat haastige spoed, zelden goed is. Nu gaat het om kwaliteit en duurzaamheid. Kies hier ook heel bewust voor. De snelheid in de kosmos wordt vertraagd om bloei tot stand te brengen. Stier is een grote liefhebber van de natuur en moeder Aarde en wijst je er op dat genieten van de vruchten, welke het leven je bied, belangrijk is.
Niet voor niets breekt ieder jaar de weelde van de natuur open als Zon door het gesternte Stier beweegt en toont de esoterische wetenschap opnieuw wijsheid
‘zo boven – zo beneden’ in al haar pracht en praal!

Open your mind en kies heel bewust voor waardevolle momenten in rust en stilte. Take your time en volg de trouwheid van Stier die je vertelt je talenten niet te laten liggen, maar deze concreet en in realiteit neer te zetten. Vertrouw op de mooie inborst van Taurus en beloof jezelf trouw!

Als op 13 mei klokslag 14.40 uur Nederlandse tijd de communicatieve Mercurius ook het gesternte Stier binnengaat, zal je gaan merken dat je overbelaste hoofd om de nodige rust vraagt. De impulsieve Ram maakt plaats voor de degelijke, concrete en realistische Stier. Dit betekent oprechte aandacht en focus! Wees je hier bewust van en biedt de projecten die je bezighouden de mogelijkheden van ‘kop tot staart’.
Creëer je eigen wellness-momenten en ga de natuur in om uit de gevangenis van je gedachten te kunnen stappen!
Inspiratie komt via de kunstzinnige Stier volledig op gang en krijgt vervolgens via Mars, welke op 16 mei de abstracte Waterman instapt, alle mogelijkheden om tot zelfexpressie te komen.

De planeten Jupiter in Scorpio en Neptunus in Vissen gaan deze maand in een vloeiende beweging opnieuw hand in hand, om je verder kennis te laten maken met dát deel van je eigen natuur welke je misschien al die tijd buiten jezelf hebt gezocht. Namelijk je intuïtie, innerlijke stem of impulsen van je ziel. Stier vertelt simpelweg, zoals het bij jou past. Hoofd, hart en onderbuik op 1 lijn brengen en vertrouwen op jouw eigen duurzame, energetische impulsen!

Wat zeker in de aandacht mag worden gezet is de grote planetaire shift van de planeet Uranus naar het gesternte Stier. Je krijgt een stevige voorproef tot
6 november dit jaar, waarin begin 2019 de shift volledig wordt doorzet. Na 7 jaar stapt Uranus vanuit Ram naar het gesternte Stier en wordt er op 15 mei door de eigenzinnige Uranus een nieuwe kosmische poort geopend. Deze gebeurtenis gaat tevens gepaard met het kwikzilver van de Maan en haar nieuwe Maanfase in het gesternte Stier. Als je geboren bent onder het gesternte Stier, staan je zeker doorbraken te wachten.

Nieuwe zaden worden namelijk gepland in de vruchtbare akker van Taurus. De uitputting van de Aarde is zichtbaar en praktijken vanuit ego, geld en macht worden doorbroken.

Er breekt een revolutionaire periode aan van opnieuw 7 jaar, waarin met volharding, geduld en standvastigheid wordt gewerkt aan nieuwe inzichten wat betreft het milieu, de massaconsumptie en misbruik -leed van dieren, brandstoffen en een vreedzame leef- en woonomgeving voor ieder levend wezen op moeder Aarde.
Uranus voelt zich in Stier niet echt op zijn gemak echter, is hij eigenzinnig genoeg om de kracht van bewustzijn en spirituele intelligentie op Aarde te brengen.

Je zult versteld staan van de pijlsnelle ontwikkelingen qua fijn-technologie, groene energie en duurzame, biologische teelt zoals transition Towns. Vreedzame politieke onderhandelingen staan hoog in het vaandel, waarin je onvoorspelbare doorbraken kunt verwachten. Dit geldt natuurlijk ook voor jezelf en persoonlijke ontwikkelingen! Economische activiteit in harmonie met de natuur. Economie valt ook onder het teken Stier. Nogmaals, Stier is verbonden met de scheppingskrachten van de Aarde.

Wees kleurrijk op een liefdevolle en vriendelijke wijze!

Maandprognose april 2018 – Nieuw Avontuur

Hand in hand, samen met het gesternte Ram, word je op spontane wijze verleidt om onbevangen en met geopend hart een gloednieuwe cyclus in te stappen. De levenskracht en warmte van de Zon welke al eeuwenlang in dezelfde cadans door de 12 archetypen van de dierenriem beweegt, belooft je opnieuw de solaarpower van een gloednieuwe start.

Vind je het moeilijk om onbevangen te zijn door tegenslagen van het leven, verzacht moeder Maan je tijdens de start van deze aprilmaand met al haar verzorgende vibraties via de lieftallige, zachte Weegschaal. Je zult merken dat je fijngevoeliger bent en behoefte hebt aan zachtheid. Fijne momenten en in verbinding met de ander zijn staan centraal op eerste en tweede Paasdag.
De Zon in Ram biedt kiemkracht en impulsen tot manifestatie en nieuwe activiteiten. Geef twijfel geen enkele ruimte en vertrouw de kracht van puurheid!

De planeten Mars en Saturnus in de autoriteit van Steenbok, vormen tijdens Pasen en de start van deze nieuwe jaarlijkse cyclus, een ijzersterke conjunctie – samensmelting – en bieden je traditiegetrouw alles om op jouw eigen wijze er een glansrijke, ambiteuze periode van te maken.

Een nieuwe cyclus start waarbij je sleutelwoorden ‘vrijheid en eigenzinnig’ zijn. Ram moedigt je met kracht aan via de woorden: ‘Ik wil’
Het kosmische principe van Ram is een belangrijk gegeven. Aries (Ram) wordt vaak betiteld als ruw, onnadenkend en bot. Echter, is Ram de eerste manifestatie op Aarde. Sterk, doortastend en met gebundelde energie is het Ram die je wakker schudt uit je slaap, de winterstof afklopt, je helpt je schouders te rechten en nieuw leven inblaast. Wake up, doe jezelf deze belofte en kies er heel bewust voor om opnieuw op Safari te gaan!

De lieftallige Venus heeft tegelijkertijd met al haar charme gekozen voor de rustgevende en trouwe impulsen van het gesternte Stier. Zij helpt je er tot 24 april aan te herinneren, dat genieten van het leven ontzettend belangrijk is. Daar waar je te snel wilt gaan, tikt Venus je uiterst vriendelijk op je schouder om terug te schakelen naar de tweede versnelling. Proef de vruchtbaarheid van het leven, vertelt zij je. Geniet van de natuurweelde die zich opnieuw ontvouwt en laat je telkens weer verwonderen door de ‘Divine Energy’ – Scheppingskracht. Een goed glas wijn en heerlijke, sfeervolle maaltijd of een heerlijk bakkie in de voorjaarszon doet een wereld voor je openen. Als Venus vervolgens op 24 april, klokslag 18:40 uur Nederlandse tijd de vrolijke en ongecompliceerde Tweelingen instapt, laat Venus je opnieuw uitvliegen met de mooie herinnering dat het belangrijk is om regelmatig rustmomenten in te lassen en uit te blazen.

De communicatieve Mercurius blijft je tot 15 april helpen je aandacht naar binnen te richten, je hart te voelen en achterstallige klusjes af te handelen. Vervolgens zal je energiesysteem veranderen en breekt de tijd aan om achter de coulissen tevoorschijn te komen en de buitenwereld weer in te stappen. Maak hier gebruik van en verdiep!

De centaur Cheiron maakt ’s ochtends 17 april tevens de overstap naar het gesternte Ram en zal hier tot eind september blijven. Cheiron biedt je de lessen om dát wat pijnlijk gekwetst is op persoonlijk en collectief niveau, te genezen.
De waardevolle ontwikkelingen en leerprocessen dat je niet alles zelf hoeft te doen en om hulp mag vragen, ontstaan. Daarbij zal je behoefte toenemen, om meer ruimte in te nemen. Het opkomen voor de zwakkeren in de samenleving en de impulsen te volgen voor het impulsieve, avontuurlijke pure kind in jezelf.

Laat jezelf zien en creëer vanuit volledige compassie voor jezelf, een nieuwe Lente in je leven!

Met Liefde, Sandra

In samenwerking met *Artist Renate van Nijen

Maandprognose maart 2018 – Door de Sluiers

Inmiddels ben je via de 12 maandelijkse astrologische cyclus, aangekomen in de laatste en afrondende fase. Dit betreft een belangrijke fase, waarin de Spirit je alle gelegenheid biedt om alles wat je de afgelopen 11 maanden hebt doorleefd en ervaren op prettige – maar ook onprettige wijze, vanuit volledige overgave tot je te nemen, om vervolgens te laten gaan.

Het licht en de kracht van de Zon heeft de ultieme zachtheid van het gesternte Vissen bereikt en hiermee is er een hele andere energie vrijgekomen vanuit het Universum. Misschien heb je al gemerkt dat de vitaliteit minder aanwezig is, dat je snel bent afgeleid en dat je op concreet / aards niveau minder behoefte hebt om te presteren.

Welnu, de essentie van de Zon in het gesternte Vissen haalt je met regelmaat uit de aardse werkelijkheid, om je in te wijden in de Geestelijke werkelijkheid. Pisces – Vissen roept je op om de Tempel van je Ziel te betreden en conditioneringen los te weken.
Met name de eerste week van maart wordt je alles binnen handbereik geboden om door de Sluiers te glijden voor liefdevolle en mystieke verdieping. De communicatieve planeet Mercurius en de kleine geluksbrenger Venus, verblijven dan ook nog in Vissen om vervolgens de overstap te maken naar het lenteteken Ram!
Gebruik de eerste week van maart vol overgave om lichamelijk, emotioneel en energetisch te revalideren. Update jezelf via Tai Chi, Yoga, Meditatie, Kloosterretraite of een overheerlijke Wellnessdag. Geef je over aan de symbolische ‘winterslaap’ voordat de lente haar intrede doet! Het is even geen periode om spijkers met koppen te slaan, of snelheid in ontwikkelingen.

Laat je ‘verlichten’ via fantasie, kunst, cultuur en liefdevolle zachte sessies! There is more to explore via de wereld van de fijnstoffelijke sluiers. De liefdevolle, triljoenen harmonische krachten van het Universum zijn een feit! Neem je voor dit bewustzijn niet meer door je vingers te laten glippen en verrijk jezelf met een enorme schat aan kennis. De prachtige Geestelijke werkelijkheid, waar jij een deel van bent. De kanttekening is, dat je beïnvloedbaarder bent voor je omgeving. Mocht je eventueel in zwaar getij verkeren, zwem niet tegen de stroom in en vermijdt controle gedrag. Er wordt je onthechting geboden.

In de ochtend van 6 maart klokslag 08.34 uur, zal de planeet Mercurius de daadkrachtige Ram instappen, waarop de planeet Venus op 7 maart zal volgen. De eerste tekenen van de Lente en ‘nieuw’ leven dienen zich aan. In je ontstaat de passievolle sprankeling om je leven een nieuwe ‘boost’ te geven. Waar je van houdt en waar je voor wilt gaan komen op sensationele wijze vrij. Zeker omdat de daadkrachtige Mars tot 17 maart in de toekomstgerichte Boogschutter verblijft. Laat eventuele ongeduld er zijn en zie dit als voorbereidende werkenergie. Als Mars vervolgens de overstap maakt naar de ambitieuze Steenbok, stap je in een opbouwende fase.

Vanaf 23 maart biedt de communicatie Mercurius je via een ‘retrogradestand’ verdieping en een periode om achterstallig werk op te pakken. Houdt rekening met vreemde versprekingen, afspraken die onverwachts vervallen, storingen op je computer etc. Check afspraken dubbel en teken geen belangrijke contracten! Deze periode duurt tot en met 15 april.

Kies ervoor jezelf via de ‘Oase van Stilte’ voor te bereiden op een nieuwe cyclus, waarin je toekomt aan dát wat jij in 2018 verder wilt opbouwen. Zo werk je toe naar een glanzende wedergeboorte. Deze maand gaat de zomertijd in en zal Ostara het begin van de Lente inluiden! Geef je over aan de laatste fases van deze winterslaap en vermijdt zoveel mogelijk verplichtingen. Luister naar de stilte en laat je betoveren. Anders ga je aan de essentie van je Geestelijke ontwikkeling voorbij!

Met Liefde, Sandra

Maandprognose februari 2018 – SOUND OF THE UNIVERSE

Via een uitzonderlijke start waarin de super-blauwe-bloedmaan in de krachtige Leeuw, op 31 januari zeker nog haar werkingen heeft, wordt je het voorrecht geboden om te genieten van een evenzo uitzonderlijke februarimaand.
Universele krachten worden gebundeld om via het Hart-Zon van ons sterrenstelsel een nieuwe ‘poort’ te openen, om je als mens via het Universeel Bewustzijn te ondersteunen in je groei naar de 5e dimensie. De laatste keer dat deze drie-eenheidssamenwerking plaats vond was in het jaar 1866.
Onze natuurlijke satelliet van de Aarde, ‘Maan’ bied je via een intens krachtige wijze verdieping naar jezelf. Maan-Ziel staat via het perigeum dicht bij de Aarde-mens en helpt je voor de tweede keer in de januarimaand, via haar volle kracht in Leeuw, heerschappij over je eigen leven op te pakken.
Daarbij kleurt de levenskracht van de Zon in het gesternte Waterman, via de Maansverduistering, het licht van de Maan in een oranjerode tint. Alles word je binnen handbereik geboden om vol vuur en passie je eigen unieke wensen en doelen vorm te geven. Met andere woorden er hangt revolutie in de lucht, waarin zelfverwezenlijking en zelfcreatie centraal staan!
Het licht en de levenskracht van de Zon in de eigenzinnige Waterman, neemt vervolgens het stokje over en roept je deze februarimaand op om je keurige en gepolijste manieren in de wilgen te hangen. Het is nu of nooit, klinkt the Sound of the Universe!
De kleine bewegelijke planeet Mercurius verblijft tot en met 17 februari tevens in de intelligente Waterman en ondersteund je via een snel denk- en handelsvermogen, je luie stoel geen mogelijkheid te geven. Je overziet het geheel, bent wel ‘in’ voor een apart en uniek verzetje en krijgt hulp bij overleg. Er hangt namelijk vriendelijkheid in de lucht, waarin de intelligentie van gelijkwaardigheid en het vermogen je als eigen en uniek individu te kunnen zien, ondersteund worden.
De Aphrodite Venus versterkt tevens de Watermanglorie tot en met 10 februari. Dit geeft een stralende parelmoerglans aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de vrouw, via leuke en verfrissende ideeën en mogelijkheden. Je liefdesleven vraagt om een originele tint, waarin de planeet Mars in optimistische en vooruitstrevende, royale Boogschutter zeker in is voor een vurig verzetje. Dit is een prachtige stand om je/jullie unieke reis te boeken!
Als Carnaval op 11 februari van start gaat, vergezeld de zachtheid van Venus je via het gesternte Vissen in overvloed, om je mooiste gewaden tevoorschijn te halen. Laat je inspireren door het sprookje van Duizend en 1 Nacht en vier het Watermanfeest waarop iedereen welkom is!
Als op 15 februari Maan haar nieuwe Maanfase in wederom het gesternte Waterman bereikt, houdt niets je meer tegen om ‘a brand new start’ te realiseren. Kies voor jouw authenticiteit! De Zonsverduistering in Waterman helpt je eraan herinneren waar je Hart sneller van gaat slaan.
De communicatief altijd in beweging zijnde Mercurius maakt op 18 februari dezelfde beweging naar de zijdezachte Vissen. Voor het praktische ‘hoofdwerk’ is minder ruimte echter, via de pure schoonheid en klanken van muziek gaat er een bijzondere wereld voor je open. www.mediumcollege.nl / www.mediumcollege.be
Laat je betoveren en heb een fantastische februarimaand.
Met Liefde, Sandra

Jaarprognose 2018, The Art of Living

Met een aantal belangrijke planetaire verschuivingen, start het jaar 2018 met een bijzondere, nieuwe cyclus. Tijdens de afgelopen winterzonnewende op 21 december, waarin de levenskracht en identiteitskleuring van de Zonnekracht de strenge en rechtvaardige Steenbok is ingegaan, maakte ook de planeet Saturnus dezelfde beweging via het conjunct. Met z’n allen zijn wij belandt in een geheel nieuwe periode waarin iedereen op alle lagen en niveaus wordt aangeroepen tot herziening, nieuwe structuuropbouw en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.
Met anderen woorden; je word hard aan het werk gezet om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. De planeet Saturnus is ‘de heerser’ van Steenbok en staat tot het jaar 2020 ijzersterk!

Het is een hele nieuwe energie die vrijkomt en deze is vooral gericht op actie, waarin gestadige opbouw alles biedt om spijkers met koppen te slaan. Dit, zowel op privé- als zakelijk en economisch gebied. Politiek gezien zullen nieuwe wetgeving en regels onze democratie aardig bezighouden. De teugels worden strak aangetrokken. Dat alles wat Saturnus in het gesternte Boogschutter ons de afgelopen 2,5 jaar geleerd heeft en in beweging heeft gebracht, zoals te leren vertrouwen op een eigen visie, de vluchtelingenstroom welke op gang gekomen is en bouwplannen op prive- en/of zakelijk gebied die toekomstgericht waren, krijgen nu alle gelegenheid tot een pragmatische, ambitieuze en doelgerichte aanpak. Tenminste, als je van hard werken houdt.

Kortom, er wordt ons een persoonlijkheidsontwikkeling geboden met ‘the Golden Rule’; streef voor jezelf naar het allerbeste en wat binnen jouw handbereik ligt. Samenwerken met innerlijke afstemming, hierop gefocust blijven en hierna leren handelen, biedt klaterend goud. Saturnus is niet voor niets de Alchemist.

Tot en met de maand de maand april vormen de planeten Jupiter in Schorpioen en Pluto in Steenbok een alleraardigst koppel om de onderste steen boven te halen en ons op te tillen om naar de toppen te kunnen reiken. De zogenaamde ‘detoxbehandeling’ van Jupiter in Schorpioen kan soms confronterend zijn echter, heeft de in diepere zin genezende kracht van de grote weldoener Jupiter het beste met je voor. Laat de moed dus niet zakken!

Jupiter beweegt vanaf 9 maart 2018 tot en met 10 juli 2018 retrograde (tegengesteld) in Scorpio, hierdoor bieden de sluiers van ons Universum de mogelijkheid om op praktische wijze vooral ook ‘achter de schermen aan het werk’ te zijn en daarbij de meest waardevolle en bijzondere ontdekkingen te doen op het esoterische vlak. Als in april de krachtpatser Mars even samensmelt met Saturnus, ontstaat er een extra boost van vormgeving en beheersing op dat waar de concentratie ligt. Focus op het grote innerlijk weten en totale, hernieuwde afstemming hierop, werken optima forma.

Tijdens de maanden juni tot en met augustus, waarin voor de meesten onder ons de tijd van ontspanning aanbreekt, vormen Neptunus in Vissen en Jupiter in Schorpioen een driehoeksrelatie en midzomersprookje. Een spectaculaire groei en verlangen waarin in een wereld van harmonie, schoonheid en creativiteit samenkomen, ontstaat. Mits, de realiteit van Steenbok en Saturnus niet over het hoofd worden gezien. Ook de mystieke en geheimzinnige kanten van het leven, welke ons al eeuwenlang bezighouden, krijgen hernieuwde ruimte en inzichten. Het samenkomen van religies en de ontdekking dat welk ‘jasje’ er ook om heen zit, de Bron uit dezelfde eenheid van Liefde bestaat. Dat wij ooit alle religies zijn geweest en dat dit in ons DNA geworteld is, biedt ieder levend wezen op onze Moeder Aarde een groter bewustzijnsvorm.

Vanaf 15 mei 2018 krijgen wij tot 6 november 2018 krijgen wij alvast een voorproefje van alweer een nieuwe ontwikkeling. De eigenzinnige en revolutionaire planeet Uranus beweegt het vriendelijke en vredelievende gesternte Stier in. Op zich voelt Uranus zich niet zo op zijn gemak in Stier echter, is Uranus eigenwijs genoeg om toch op zijn eigen wijze de voorbereidingen treffen om de wereld te voorzien van een geheel nieuwe en verfrissende kijk.
Materialisme, hebzucht en grenzen zorgvuldig afbakenen komen lijnrecht tegenover gelijkwaardigheid, democratie en vredelievendheid te staan. Geldelijke belangen alsmede de omgang met ons milieu, de dierenwereld, de fok- en voedingsindustrie krijgen 7 jaar lang de tijd om herzien te worden. In het jaar 2019 komt deze revolutie helemaal op gang echter, komt Stier langzaam op gang en hebben de Universele kosmische wetten het plan blijkbaar opgepakt dat eerst Saturnus in Steenbok goed moet inslijten. Toch krijgen wij met z’n allen in 2018 al een aardige voorproefje.

Op 17 april beweegt de genezende kracht van de centaur Cheiron vanuit Vissen naar het gesternte Ram in en verblijft hier tot 29 september 2018, om vervolgens weer terug te keren naar Vissen. De resonantie van ‘mogen bestaan’ komt vrij. Cheiron neemt de beslissing om dat wat in onze kindertijd aan spontaniteit en impulsieve ideeën geen recht van bestaan meer had, bloot te leggen.
De collectieve rechten van de mens komen onder het element vuur te liggen.

Als de visie van Boogschutter en zijn eigen Jupiter op 8 november 2018 samen een enorme boost gaan krijgen, breekt de periode aan om de pijlen op de boog te zetten en deze vervolgens af te schieten richting een groeizame, veelbelovende en revolutionaire tijd.

Namens mijzelf en iedereen die voor mij het mensenwerk mogelijk maakt, wens ik jullie een fantastisch, groeizaam en magisch 2018!

Heilig Kerstlicht

Langzamerhand ben je aangekomen in de donkerste periode van het jaar. Dit moment zal donderdag 21 december zijn. De Zon heeft dan het punt van de Steenbok- Kreeftskeerkring bereikt. Dag en nacht zijn vervolgens 14 dagen even lang.

Daarom hangen we Ieder jaar de ‘Lichtjes’ in de boom. Ieder jaar branden de kaarsen in overvloed, drinken wij rode wijn en delen het kerstbrood met heerlijke lekkernijen en voegen wij ons tezamen als één groot wit Kristallen Licht.

Als een natuurlijk ritueel, keert dit fenomeen ieder jaar op hetzelfde moment weer terug en verblijft de leven scheppende kracht van de Zon in de esoterische wijsheid van het gesternte Steenbok.
Hiermee wordt appél gedaan op de hogere macht in jezelf. Steenbok vertegenwoordigd namelijk in diepere zin de ‘Hogere Christusenergie’, ‘de Bron’ en waar ook jij een deel van bent.

Met de communicatieve planeet Mercurius in het gesternte Boogschutter, welke net een dag voor de Heilige Kerstavond weer in zijn loopbaan vooruitgaand is, maakt het wellicht onbewuste tot een aardig nadenkertje tijdens het delen van het traditionele Kerstverhaal. Spontane en bevlogen gesprekken met een vleugje filosofie, kenmerken de Kerstdagen.

Tijdens Eerste Kerstdag voegt de liefdevolle planeet Venus zich in de vroege dagenraad, ook bij het tweetal in het gesternte Steenbok. Je liefdesleven krijgt een serieuze gloed en in verbinding met familie en vrienden is er een hulpvaardige, betrouwbare en betrokken affiniteit.
De lieftallige Venus staat exact op de graden af, als een samengesmolten energie samen met Saturnus en toont prachtige voorwaarden voor de ‘Heilige Graal’ in jouw. Kortom, een moment van meditatie is zo gek nog niet en bovendien is het een prachtige dag om samen met je geliefden te zijn.

Twee Kerstdag vervolgt deze tendens zich op dezelfde voet en roept de Maan je op om vooral je impulsieve verlangens te volgen. Maan bereikt namelijk haar eerste kwartier in de spontane en speelse Ram. Een uitstekende dag om naast eventuele traditionele of beladen bezoeken, ook je eigen plan te trekken en eventuele nieuwe projecten aandacht te geven.

Maan in Ram maakt met haar Kerstzilver intens contact met een kosmisch punt welke een diep Zielsverlangen in je aanraakt. Take a moment voor serene stilte en ervaar de prachtige, natuurlijke kracht in je. Geef gehoor aan je verlangen en deel de Liefde met je naasten.

Ik wens je een fantastische en liefdevolle Kerst!

Sandra

Maandprognose juni 2017

De Wereld Lichter maken

Tijdens dit glansrijke voorjaar, waarin de kracht en het licht van de Zon alle ruimte krijgt is de junimaand alweer aangebroken. Het vrolijke gesternte Tweelingen doet hier op twinkelachtige wijze, ijverig aan mee.

De Zon schuift iedere dag astrologisch technisch 1 graden op, door alle twaalf archetypes van de dierenriem, met hieraan gekoppeld onze 12 maandelijkse cyclus en de 4 jaargetijden. Het voorjaar is in volle gang en het, tot het bewegelijke Kruis behorende Tweelingen, geeft nu met vallen en opstaan al het jonge grut wat geboren is in de natuur de ruimte, om uit te vliegen en op eigen benen te kunnen gaan staan. Een prachtige symboliek die je nu ook gegeven wordt en waarin je op humoristische en relativerende wijze wordt begeleidt, om je innerlijke veerkracht nog meer ruimte te geven.

Tweelingen neemt je op lichtvoetige wijze aan de hand mee de wijde wereld in, prikkelt je nieuwsgierigheid en vertelt je ‘There is more to explore!
Ben je druk bezet met een nieuw project, of zelfs meerdere, want Tweelingen is een absolute multitasker, gaat het je communicatief goed af. Dit wordt versterkt vanaf
7 juni omdat de planeet Mercurius, de planeet van Tweelingen, vanaf deze dag ook in zijn eigen teken de omloopbaan start en hierdoor nog krachtiger werkt. Aan verbindingen en nieuwe contacten leggen, ontbreekt het zeker niet. Spijkers op laag water zoeken, zit er ook niet in! Kortom, inspiratie en kleurrijkheid ten top om stappen voorwaarts te maken.
Dat de hemellichamen Mars en Venus hun keuze laten vallen om balans zo veel mogelijk te blijven handhaven blijkt, omdat dit koppel voor de tekens Kreeft en Stier kiezen deze maand. De daadkrachtige energie van Mars, verliest vitaliteit en helpt je hierdoor om op de juiste momenten de turbulente snelheid uit je systeem te halen. Op tijd je rust nemen, mediteren en je Yoga- en Tai Chi oefeningen te doen zijn een must. Familiemomenten en gezellig met je trouwe vrienden bij de barbecue neerstrijken, doen je goed en op aangename wijze raken.
De Aphrodite Venus door het gesternte Stier, wil je vooral laten genieten van al het goede van het leven. De bloemetjes en de bijtjes, een stukje nostalgie spreken je aan. Verwen jezelf met iets moois en gun jezelf een stukje luxe!

De grote weldoener en geluksbrenger Jupiter bereikt opnieuw zijn vloeiende en vooruitgaande beweging door het gesternte Weegschaal op 9 juni, klokslag 16:04 uur. Je hebt de afgelopen weken alle gelegenheid gehad om zelfonderzoek toe te passen, wat voor jouw harmonie is en waar je zelf gelukkig van wordt. Dit, ten opzichte van de ander en je omgeving. De grote gasreus Jupiter neemt je opnieuw via een ontdekkingsreis mee naar de buitenwereld, zodat je al je ervaringen kunt toepassen en niet weer over je grenzen laat gaan.

De inspirator Neptunus in het eigen teken Vissen biedt samen met Jupiter continue via een onderhuids spanningsaspect een onderonsje met jezelf, om het niet bij dagdromen te houden! Waarbij de zware jongens Uranus in het gesternte Ram en Saturnus in Boogschutter je op vloeiende wijze aanmoedigen te vertrouwen op je eigen visie, wijsheid en kijk op het leven.

 

Astrologie maandprognose april 2017

New You

De Zonnekracht krijgt inmiddels alle gelegenheid om via zijn gouden licht en het gesternte Ram, gul en omvangrijk de Lente alle ruimte te geven en ons flink in het ‘Zonnetje’ te zetten. Hiermee zijn wij astrologisch aangekomen bij een nieuwe manifestatie op Moeder Aarde en hier geniet ieder levend wezen van.

Er is veel kiemkracht en energie nodig om een plant vanuit de diepe Aarde uit de grond te laten komen, of een bloemknop opnieuw na de diepe winterslaap tot volledige bloei te laten zijn. Ieder jaar opnieuw, als boven ons hoofd vanuit de schitterende Sterrenhemel de Zonnekracht zijn tocht begint door de vurige Ariës (Ram), barst de natuur in alle pracht en praal open en schenkt ook de dierenwereld opnieuw het leven en voortbestaan. Zo boven, zo beneden vanuit de duizenden jaren oude wetenschap van astrologie versus astronomie, wijst je opnieuw de weg via de start van een gloednieuwe 12 maandelijkse cyclus. Het is de boost en oerkracht van Ram die op rebelse en pure wijze nieuw leven inblaast.

De Zon in Ram biedt ook jou de impuls van de kiemkracht om niets meer in de weg te laten staan en een doorstart and breack out te genereren, voor dát wat wenselijk voor je is. Het zijn de impulsen en inspiratie vanuit je hart en je behoefte aan actie, waar je jezelf door mag laten leiden en waarin de kleine rood/oranje gekleurde planeet Mars, momenteel in het gesternte Stier, je keurig met beide voeten stevig in de kleigrond houdt om te impulsieve reacties ietwat in vertraging te brengen. Dit is wellicht een wat lastige combi echter, is soms even herkauwen tijdens deze explosieve Lente nog zo gek niet!

De lieftallige Aphrodite Venus besluit je nog steeds te verleiden via een tocht van verinnerlijking, om liefdevol voor jezelf te zijn en te onderzoeken of je werkelijk je mooie Hart voor jezelf volgt. Ieder is op zijn of haar manier meer op zichzelf aangewezen. Zet je verwachtingspatroon richting je geliefde of vriendschappen daarom op een laag pitje. Tot 15 april, net voor Pasen aanbreekt wordt je namelijk ondersteund om zelfcompassie eens goed onder de loep te nemen. Als Venus vervolgens op 13 april terugglijd in de ultieme zachtheid van teken Vissen, neemt twee dagen lang je kwetsbaarheid toe en gaan je dromen in vogelvlucht. Maak hier gul gebruik van en laat je inspireren.

De rechtvaardige strengheid van de planeet Saturnus in het teken Boogschutter bereikt op 6 april zijn retrogradegang. Vanuit deze positie word je tot en met
25 augustus 2017 geacht om nog meer te leren vertrouwen op je innerlijke autoriteit / leraar. Het gezegde ‘alles komt in drieën’ is hierin zeker van toepassing. Saturnus gaat je namelijk de finaleslag van de afgelopen 2 jaar bieden, om de kunst van innerlijk leiderschap onder de knie te krijgen. Wees je eigen opvoeder en blijf je blik richten op je toekomst.

Heb je achterstallig werk opgelopen of loop je jezelf alweer voorbij, helpt de communicatieve Mercurius in het gesternte Stier je vanaf 10 april om een stap terug te doen uit de buitenwereld om even ‘achter de schermen te zijn’.
Ook Mercurius bereikt namelijk zijn retrogradegang. Dit duurt tot en met 3 mei. Check je afspraken dubbel, teken geen contracten en wellicht laat je computer het even afweten. De bewegelijke onzijdigheid van Mercurius verloopt in praktische zin, zoals de verwachtingen in onze westerse maatschappij zijn, niet soepel.

Echter, voor momenten van bezinning, ontspanning, stilte en rust breekt een fijne voorjaarsperiode aan. Stel je verwachtingspatroon daarom bij, blijf in het hier & nu om de ‘nieuwe jij’ als voorjaarsbloesem in al haar schoonheid te laten ontkiemen!

Maandprognose maart 2017 – Verfijnde Ambiance

Via een reis van verstilling, neemt het Zonlicht je inmiddels mee door de zachte sferen van het gesternte Vissen. Hiermee krijg je alle gelegenheid de hectiek van de afgelopen 11 maanden achter je te laten, eventueel over je schouder even terug te blikken om je vervolgens over te geven aan momenten van even niets! 

Take moments om te verblijven in ‘Niemandsland’. Dit is namelijk wat er kosmisch heerst op dit moment. Laat je vooral inspireren door wat je voelt en waar je dromen en verlangens naar uitgaan. Pisces (Vissen) moedigt je aan je af te stemmen op je intuïtie, de taal van je hart. De kracht van de Zon in Vissen, nodigt je op fluweelzachte wijze uit je kwetsbaarheid te tonen en je af te stemmen op de frequenties van de hogere trillingen. Je bent sneller geraakt, wees dus lief voor jezelf. Schakel momenten in om stil te zijn en je aandacht naar binnen te richten. Hierdoor kan de mysterieuze wereld van het Licht je namelijk veel beter bereiken. Vermijd ruwheid en grofheid zoveel mogelijk en maak heel bewust de keuze mee te stromen in deze verfijnde ambiance. De vervelende ladingen van de afgelopen maanden, worden hierdoor namelijk verzacht en inzichten waarom deze op je levenspad zijn gekomen worden helder.

Stiltewandelingen in de natuur, een sprookjesfilm of een inspirerend boek zijn prachtige hulpmiddelen om dat wat in je onderbewustzijn verborgen ligt, tevoorschijn te halen. Mars, de rood/oranje gekleurde energieleverancier neemt vanuit zijn eigen teken Ram, op 10 maart de overstap naar de vriendelijke, trouwe en aardse geneugten van het gesternte Stier. De mix van aardse focus en verfijnde schoonheid bieden je ultieme momenten. Kunst, muziek en cultuur laten je genieten.

De kleine bewegelijke en vrolijke planeet Mercurius vertegenwoordigt de krachten van communicatie en verblijft tot 13 maart tevens in het gesternte Vissen. Verbaas je daarom niet als concentratieverlies je parten speelt. Mercurius laat je hoofd even met rust, om de inzichten vanuit je intuïtie te kunnen en durven volgen. Dit is natuurlijk een lastig gegeven in deze praktische westerse wereld met zijn hoge eisen, maar beweeg er zoveel mogelijk in mee!
Mercurius heeft namelijk het plan met je opgepakt om dat alles wat je ‘intuïtief weten’ heeft verzameld, vanaf 13 maart klokslag 22:07 uur Nederlandse tijd op daadkrachtige wijze neer te zetten in de buitenwereld. Mercurius neemt je namelijk vanaf dat moment mee via het Lenteteken Ram en het element vuur. ‘Ik wil’ staat dan centraal met daarbij een zinderende doorstart. De laatste wintertaferelen komen in zicht.

Via haar astronomische loopbaan gezien van de Aarde, bereikt Venus op 4 maart een retrogradegang (omgekeerde beweging). Dit gebeurt ongeveer 1x in de anderhalf jaar en duurt 40-43 dagen en is dit maal op 15 april voorbij.

De liefdesstrelingen van Venus in het gesternte Ram doen hiermee direct appél op de liefde en liefdevolle aandacht voor jezelf! Wees je hier bewust van. De mogelijkheid is namelijk zeker niet uitgesloten dat je in de buitenwereld of liefdes en/of relatie met vrienden in situaties belandt welke in eerste instantie niet prettig voor je zijn. Gevoelens van buitengesloten worden, niet begrepen of afwijzing kunnen voorkomen. De harmonieuze Venuskrachten zijn naar binnen gekeerd en het gesternte Ram kan nogal eens ongeduldig, geprikkeld en kort door de bocht overkomen. Venus in Ram toetst je; wat wil jij, wat verlang jij en waar ligt een verlangen naar liefdes- erotisch avontuur.

Golden rules voor de vrouwen; Wat heb je nodig om de onafhankelijke Aphrodite in jezelf verder te laten opbloeien, stel je jezelf voldoende op de 1e plaats of positioneer jezelf te veel in je Maan/Moederrol.   
Golden rules voor de mannen; Laat je zachtheid zien en stel je open voor de verfijning in jezelf. Besef dat het kracht is, je kwetsbaar te durven tonen.

Als op 20 maart de Germaanse Godin van de Lente ‘Ostara’ officieel de Lente inluidt en de Aarde doorgaat naar het lentepunt treden Hoop, Geloof en Liefde je vanuit een gloednieuwe start tegemoet.

Heb een fijne tijd en laat je verwonderen, Sandra  

Maandprognose februari 2017

Oorspronkelijke dynamiek

Met al zijn veerkracht door de twaalf astrologische archetypes, heeft de power Solar (Zon) inmiddels de experimenterende Waterman bereikt.
Door dit Universele samenspel zijn vrijheid, gelijkheid en broederschap over moeder Aarde geactiveerd. Waterman toont met al zijn kracht, het vermogen van spirituele intelligentie en doet momenteel op vriendschappelijke basis zijn uiterste best, helderheid en vernieuwing te laten stralen.

Ik beteken iets voor jou en jij betekent iets voor mij; is de slogan van Aquarius (Waterman). Dit gaat gepaard met dynamiek en grensoverschrijdend bezig zijn. Zeker omdat de kleine rode planeet Mars net zijn tocht is begonnen in zijn teken Ram. De vitaliteit is teruggekeerd en je zult dan ook merken dat aan het wekenlange gesnotter en vermoeidheid een eind komt. Door de eigenzinnige Waterman word je aangetrokken tot het flitsende en het nieuwe. Beweeg hier in mee en toon jezelf vanuit diep respect, dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit had gedacht!
Niet denken maar doen, vertelt de natuur van je intuïtie, samen met je begeleiders vanuit het fijnstoffelijke.

De onzijdige Mercurius neemt vanaf 7 februari, klokslag 10:35 uur Nederlandse tijd ook contact op met Waterman. Hierdoor wordt de dynamiek over je denken en handelen op het gebied van onafhankelijkheid nog groter! Socializen met je vrienden en gelijkgestemden doen je goed. Thema’s die vooral een wetenschappelijke achtergrond hebben spreken je aan, alsmede alles wat te maken heeft met mindstyle en filosofische achtergronden. Kijk niet vreemd op van jezelf, als je ineens besluit je in je eentje op te geven voor een workshop of yogaretraite in het buitenland. Je behoefte aan eigen ruimte en stilte, zonder de anderen wordt namelijk ook gestimuleerd. Als je stressgevoelig bent, doe je er goed aan op tijd je rust en stiltemomenten in te schakelen om de innerlijke balans te bewaren. De activiteiten van Waterman en zijn planeet Uranus, zorgen voor een grotere gevoeligheid van adrenaline / stress. 

Venus neemt 3 februari het besluit om alvast te proeven van het lenteteken Ram. Dit maakt haar hongerig naar nieuw leven. Haar geduld wat betreft de winterperiode raakt op en met al haar vrouwelijke schoonheid kiest zij voor nieuw avontuur. Eros moedigt aan om vooral de artistieke kanten van liefde, schoonheid en harmonie nieuw leven in te blazen. Voor de vrouwen is er nu de gulden regel; durf te kiezen voor wat je mooi vindt. Venus moedigt de mannen aan om de vrouwelijke kant er puur en kwetsbaar te laten zijn. Een mooie bijkomstigheid voor een liefdevolle en harmonieuze Valentijnsdag op 14 februari.
Overigens is er ook een uitstekende tijd aangebroken om sport, spel en beweging in gang te zetten.

Met twee verduisteringen staat deze februarimaand 2017 ook in het teken van verdieping. Op 11 februari bereikt Maan haar volle Maanstand in het gesternte Leeuw. Door tevens haar Maansverduistering, biedt Maan je met al haar compassie de mogelijkheid in contact te komen met je prachtige Ziel. Met je blik naar binnen gericht, breekt het moment aan jezelf in de spotlights te zetten. Raak opnieuw je kinderlijke speelsheid aan en kies voor dat wat je voelt!
Hoe mooi, valt Nieuw Maan op 26 februari in het gesternte Vissen, op de dag dat Carnaval aanbreekt. Met al haar compassie en overgave vanuit het fluisteren van je Ziel, biedt de zilveren kracht van de Maan je de zaadjes voor een nieuwe start. De Zonsverduistering laat je die dag de diepte van je Hart ervaren, waar en hoe jij die zaadjes op jouw vruchtbare akker opnieuw plant.  

Op 10 februari om 13.10 uur, vindt de geboorte plaats van een nieuw platform, doorgegeven en realiteit geworden. Door hartenwerk en inzet van een passievol, professioneel team in dit Aquariustijdperk. Wij houden je op de hoogte.

Met Liefde, Sandra

Jaarprognose Astrologie 2017

geitReis van het Bewustzijn

Het uitgangspunt van astrologie is het weerspiegelen van zowel de toestand in de wereld, als op het persoonlijke vlak. Welnu, deze weerspiegeling belooft voor het jaar 2017 een periode, waarin op het persoonlijke en politieke vlak, de noodzaak van veranderingen in het daglicht gesteld worden. Het interessante is dat hiermee tegelijkertijd de reis door ons bewustzijn en dit Aquariustijdperk, grote stappen voorwaarts maken.

Een vloeiende samenwerking tussen de hemellichamen Saturnus in het gesternte Boogschutter en Uranus in Ram, keren met regelmaat van de astrologische klok, door het jaar 2017 terug. Deze vurige, planetaire samenwerking veroorzaakt niet alleen een verlangen van een stabiliteitsproces tussen de oude en nieuwe elementen. Er komen ook impulsen vrij om een gegeven lijn te volgen, waarin nieuwe veranderingen en politieke afspraken verweven worden. Het zijn de bouwstenen van de stabiliteitsfactor Saturnus in de wijsbegeerte van Boogschutter en de eigentijdse, grens doorbrekende Uranus in Ram die moeiteloos aansturen naar een vernieuwende kijk op zaken. Stem je af op de impulsen van de Ziel, welke nieuw leven inblaast waar nog stoffige restverschijnselen aanwezig zijn.

De noodzaak van vernieuwing worden ingezien en tevens vruchtbaar gemaakt!  Tijdens de maanden april t/m augustus zal dit proces zich verinnerlijken, met een adempauze in het late voorjaar.  

Als heldhaftige notenkrakers stemmen de Uranische planetaire krachten zich via een spanningsaspect af, op de vernietigende krachten van Pluto in Steenbok tijdens de maanden februari en maart. Dit, met als target, dat alles wat oud is en zichzelf heeft overleefd uit het leven te bannen. Oude verkapte regelgevingen, welke niet meer bij deze tijd en eeuw horen, dienen uit ons leven verbannen te worden. Pluto beheerst dood en wederopstanding en Uranus brengt plotselinge veranderingen teweeg. Wederom is het zeker niet uitgesloten dat er situaties aan het daglicht komen, welke lange tijd verborgen zijn gebleven. Nieuw licht op situaties wordt beschenen. De noodzaak van verandering wordt ingezien. Flexibel zijn, is van groot belang!

Dood en wederopstanding vormen een eenheid, waarin de Phoenix ook werkelijk alle ruimte opeist om deze meedogenloze Universele krachten door te zetten, zodat onze reis van het (collectief) Bewustzijn met spoed vervolgd kan worden. Er is namelijk haast om schoonheid, balans en harmonie neer te laten dalen in het gehele Universum. Hierin vormt ieder individu een onmisbare, belangrijke schakel. Wees je daar bewust van!

Aan zowel het persoonlijke, als het politieke ‘pappen en nathouden’ en situaties blussen, komt in 2017 abrupt een eind! Wij zullen merken dat er gehandeld gaat en moet worden. Uiteraard ook in je persoonlijke leven.

Persoonlijke en wereldwijd politieke zaken dienen zorgvuldig bewaakt te worden en moeten met voorzichtigheid gepaard gaan. De revolutionaire Uranus speelt namelijk een belangrijke hoofdrol en doet ook politiek Nederland belanden in een duizelingwekkende periode. Er doen zich ongelofelijke kansen voor  in de politiek die gegrepen kunnen worden. Echter, is er weinig tijd tot nadenken en laat men ook maar ergens een steekje vallen, kan dit grote nadelige consequenties hebben.
De nadruk in politiek Nederland en hierdoor voor de gehele bevolking, is gefocust op vrijheid. Onder de druk van verbintenissen en vastgeketende regels, wenst men uit te komen.

Vanaf het vroege voorjaar tot en met de maand juli 2017, vormt het planetensamenspel tussen Jupiter in Weegschaal en Neptunus in Vissen een lastige combinatie. Een grote roze wolk kan achteraf behoorlijke gevolgen veroorzaken.
Tijdens deze periode wegen beperkingen welke vanuit het dagelijkse bestaan  worden opgelegd, behoorlijk zwaar.
Wat belangrijk is dat beperkingen geaccepteerd worden en vooral de realiteit niet uit het oog verloren wordt. Overdreven zelfvertrouwen kunnen voor nadelige gevolgen zorgen, waardoor vanuit macht/machteloosheid beslissingen genomen worden. Overdreven risico’s en speculaties hierin zijn anders het gevolg.

De landelijke verkiezingen van 2017 komen zwaar onder vuur te liggen, waarin Uranus onvoorspelbare situaties toont en Den Haag een zware dobber krijgt.  Internationale mensenrechtenverdragen, het beschermen van vluchtelingen, onderdrukking en de gevolgen door politieke belemmeringen voor de Nederlandse bevolking worden blootgesteld.

Gisteren is verleden, morgen is een mysterie en vandaag is een cadeau. De kracht van 2017 is mee te bewegen, de ongelofelijke mogelijkheden van het leven en 2017 te zien, te omarmen en je beweging tegelijkertijd te richten naar dat wat komen gaat. Blik niet langer achterom en stem je af op de meester Serapis Bey!

Manifesteer en besef dat ook jij het magische vermogen bezit.

Met Liefde, Sandra