Maandprognose juli 2018  – Summerbreeze

Het is de warmte van het gesternte Kreeft welke je inmiddels via de Solarpower omhult. Hiermee ben je tegelijkertijd aangekomen bij de hekkensluiter van de eerste groep van de 4 pioniers van de dierenriem.  

Het licht en de kracht van de Zon in Kreeft geeft je hiermee de impulsen om je terug te trekken van de hectiek van de buitenwereld en je te omringen met je gezin, familie en vrienden waar je hart naar uit gaat. Er is een periode van vooral ‘cocoonen’ aangebroken. Het stille verlangen je terug te trekken van de buitenwereld, zal je waarschijnlijk herkennen.

De Zonnekracht door het gesternte Kreeft brengt je in contact met je gevoel en biedt emoties alle ruimte om er te mogen zijn. Hierdoor zal je merken dat je sterker reageert op je omgeving en dat je tegelijkertijd een groter verlangen hebt naar veiligheid en geborgenheid. ‘My Home is my ‘Castle. Eigen huis en haard staan centraal en tegelijkertijd is het kwetsbaarheid die om je heen resoneert, waardoor je tenen langer worden.

Je doet er dan ook goed aan de trendsetter van nu te volgen en je met regelmaat uit de hectiek van de buitenwereld terug te trekken. Zeker omdat de planetaire krachten er op dit moment in grote mate voor hebben gekozen, in de zogenaamde retrogradestand te verkeren. Van de 10 hoofdrolspelers kiest maar liefst de helft van de Hemellichamen er voor, je mee te nemen via de reis ‘naar binnen’. Kijk niet vreemd op als je opnieuw in contact komt met situaties uit het verleden. Dit, zodat je er nu jouw creatie van kunt maken. Karmische opdrachten worden rechtgezet en opgeschoond. 

Daarbij maakt de eigenzinnige Uranus in het gesternte Stier via een vloeiend aspect contact met de strengheid van Saturnus in zijn eigen Steenbok, wat voor nogal wat frustratie kan zorgen. Diep in je word de waarheid verteld om te rebelleren, terwijl je zult herkennen dat je in je vrijheid wordt belemmerd! Ga down under en vervolgens bij jezelf te rade, zodat het je lukt via een verhoogde octaaf je uitdagingen op vriendelijke wijze voor jezelf op te pakken.

De planeet Mars in het gesternte Waterman heeft de snelheid uit de lucht gehaald en biedt je tot 27 augustus alle gelegenheid om in je drukke agenda afspraken te schrappen. Schakel terug van de 5e naar de 3e versnelling, vertelt Mars je! Dit, zodat je perfectionisme verzacht en je natuurlijke balans zich herstelt. De planeet Venus in Maagd biedt je dienstbaarheid en nauwkeurigheid voor jezelf.

De vitaliteit is uit de lucht waardoor je lustelozer bent, vermoeidheid snel ontstaat en bovendien is het goed alert te zijn dat je niet te veel tegelijk doet. Een misstap of vreemde situatie op het gebied van snelheid, verkeer en samenwerken is zo ontstaan.

De planeet Mercurius in Leo (Leeuw) doet er vanaf 26 juli nog een schepje bovenop door tot 19 augustus ook in een schijnbare tegengestelde richting te bewegen. De tijd breekt aan om de Summerbreeze verder op te pakken en je directe en tegenwoordig bijna vanzelfsprekende bereikbaarheid via alle kanalen, af te sluiten.

Geef hier gehoor aan, ruim je verleden op en stem je af op de natuur van de planeetkrachten. Dit, zodat inspiratie en zelfcreatie weer op gang kunnen komen.

Met Liefde, Sandra

© Sandra Jansen van Galen


Maandprognose juni 2018 – Star Dust

Inmiddels heeft in de mysterieuze sterrenhemel, de identiteit van de Zon de luchtige Tweelingen bereikt en is de traagheid van het gesternte Stier uit het gezichtsveld verdwenen. Er is bewegelijkheid ontstaan, waarin contacten en communicatie een grote rol spelen.
Als je merkt dat je de behoefte hebt om jezelf verder te ontwikkelen en dat je een keuze in deze richting niet langer wilt of kan uitstellen, klopt dit. Iedere vorm van informatie en kennis is meer dan welkom! De honger van de Solaarpower in Tweelingen is nooit te stillen en brengt je vanuit de Sterrenstof alles wat je nodig hebt.

Neem een moment om je af te stemmen op de veelzijdigheid van Tweelingen. Zeker als er nieuwe projectontwikkelingen voor je deur staan en je zelfs ook zakelijke contracten gaat sluiten. Het handelsverkeer verloopt uitermate soepeltjes, waarin de voordelen van ‘The Bright site of Life’ voor alle partijen gunstig uitpakken.

Tweelingen moedigt je met vleugeltjes aan zijn voetjes aan, om een grote algemene ontwikkeling op te pakken en de juiste personen op je pad te brengen. Tweelingen heeft een grote behoefte aan indrukken, die ze gretig in zich opnemen, om er later in een gesprek met iemand dan weer op terug te komen. Waak er wel voor dat je door je brede enthousiasme niet gaat versnipperen! Tot 12 juni beweegt ook Mercurius door zijn teken Tweelingen, wat een fantastische aanloop geeft voor de slow starters onder ons, maar het ‘stuiterbal effect’ behoorlijk aandikt.
Als deze kleine bewegelijke planeet vervolgens overstapt naar de zachtheid van Kreeft, komt er meer rust en wordt er aanspraak gemaakt op de gevoelslagen. Emotioneel denken komt op gang. Kijk dus niet vreemd op als je via de verkwikkende en humoristische energie van Tweelingen, net te snel iets uit de lucht wuift, waar de ander emotioneel in kan blijven steken.

De lieftallige Venus maakt tevens vanuit het gesternte Kreeft op 13 juni de overstap naar de wilde manen van Leeuw. Kwetsbaarheid en teruggetrokken zijn, maken plaats voor het verlangen naar aandacht, speelsheid en gezien worden. Een prachtige creatieve stand, waarbij affiniteit en je verbinden met kunst en cultuur hoogtij vieren. Het kwikzilver van de Maan bereikt haar Nieuwe Maanstand in de veelzijdigheid van Tweelingen en biedt je alles om nieuwe zaadjes te planten! Blijf je aandacht en impulsen echter ook focussen om te vermijden dat je met alle winden meewaait.

Op 26 juni beweegt de kleine rode planeet Mars vanuit het gesternte Waterman in de zogenaamde ‘retrograde’ beweging en deze keer voor maar liefs ruim 9 weken, tot en met 27 augustus. Deze stand zal nogal wat uitdagingen in het ‘mensenspel’ gaan brengen. Er staat je een innerlijke training en verdieping te wachten om vooral de vriendschap met jezelf aan te gaan. Dit, ongeacht wat anderen er van vinden. Oude herinneringen en ervaringen die je nu anders zou oppakken, spelen parten. Jezelf trouw blijven en afrekenen iedere gedachte waarin je jezelf tekort doet of zelfs ongelijkwaardig aan de ander spiegelt. Let wel, deze ontwikkelingen overkomen je partner en directe omgeving ook. Hierdoor wordt één ieder op zichzelf teruggeworpen.

Als Mars op 13 augustus vervolgens ook terugkeert in de strenge, doch rechtvaardige Steenbok, wordt je getraind om je innerlijke autoriteit trouw te blijven. Bij jezelf en in je kern te blijven. Voor de perfectionisten onder ons wordt dit een mooie uitdaging. Meditatie, Tai Chi, Yoga, Stiltewandelingen etc. bieden je de rust, het overzicht en de inzichten. Bovendien haalt Mars ook de snelheid uit de lucht en dat is met de zomerse temperaturen natuurlijk heerlijk!

Blijf bij jezelf en verleg je focus van buiten naar binnen. Daar vindt je de mooiste Sterrenstof!

Met Liefde, Sandra

Maandprognose mei 2018 – Zorgeloos

Het middelpunt van ons zonnestelsel en ster genaamd ‘Zon’ welke ons onvermoeibaar voorziet van licht, warmte en levenskracht, heeft inmiddels de onstuitbare kracht van het gesternte Stier bereikt.

Hiermee resoneer je vanuit een natuurlijke cadans mee in een periode van vruchtbaarheid en volharding. Stier is namelijk verbonden met de scheppingskracht van de Aarde, waarin jij een belangrijke schakel vormt.
De Zon in Taurus (Stier) is als geen ander op de hoogte van het feit dat haastige spoed, zelden goed is. Nu gaat het om kwaliteit en duurzaamheid. Kies hier ook heel bewust voor. De snelheid in de kosmos wordt vertraagd om bloei tot stand te brengen. Stier is een grote liefhebber van de natuur en moeder Aarde en wijst je er op dat genieten van de vruchten, welke het leven je bied, belangrijk is.
Niet voor niets breekt ieder jaar de weelde van de natuur open als Zon door het gesternte Stier beweegt en toont de esoterische wetenschap opnieuw wijsheid
‘zo boven – zo beneden’ in al haar pracht en praal!

Open your mind en kies heel bewust voor waardevolle momenten in rust en stilte. Take your time en volg de trouwheid van Stier die je vertelt je talenten niet te laten liggen, maar deze concreet en in realiteit neer te zetten. Vertrouw op de mooie inborst van Taurus en beloof jezelf trouw!

Als op 13 mei klokslag 14.40 uur Nederlandse tijd de communicatieve Mercurius ook het gesternte Stier binnengaat, zal je gaan merken dat je overbelaste hoofd om de nodige rust vraagt. De impulsieve Ram maakt plaats voor de degelijke, concrete en realistische Stier. Dit betekent oprechte aandacht en focus! Wees je hier bewust van en biedt de projecten die je bezighouden de mogelijkheden van ‘kop tot staart’.
Creëer je eigen wellness-momenten en ga de natuur in om uit de gevangenis van je gedachten te kunnen stappen!
Inspiratie komt via de kunstzinnige Stier volledig op gang en krijgt vervolgens via Mars, welke op 16 mei de abstracte Waterman instapt, alle mogelijkheden om tot zelfexpressie te komen.

De planeten Jupiter in Scorpio en Neptunus in Vissen gaan deze maand in een vloeiende beweging opnieuw hand in hand, om je verder kennis te laten maken met dát deel van je eigen natuur welke je misschien al die tijd buiten jezelf hebt gezocht. Namelijk je intuïtie, innerlijke stem of impulsen van je ziel. Stier vertelt simpelweg, zoals het bij jou past. Hoofd, hart en onderbuik op 1 lijn brengen en vertrouwen op jouw eigen duurzame, energetische impulsen!

Wat zeker in de aandacht mag worden gezet is de grote planetaire shift van de planeet Uranus naar het gesternte Stier. Je krijgt een stevige voorproef tot
6 november dit jaar, waarin begin 2019 de shift volledig wordt doorzet. Na 7 jaar stapt Uranus vanuit Ram naar het gesternte Stier en wordt er op 15 mei door de eigenzinnige Uranus een nieuwe kosmische poort geopend. Deze gebeurtenis gaat tevens gepaard met het kwikzilver van de Maan en haar nieuwe Maanfase in het gesternte Stier. Als je geboren bent onder het gesternte Stier, staan je zeker doorbraken te wachten.

Nieuwe zaden worden namelijk gepland in de vruchtbare akker van Taurus. De uitputting van de Aarde is zichtbaar en praktijken vanuit ego, geld en macht worden doorbroken.

Er breekt een revolutionaire periode aan van opnieuw 7 jaar, waarin met volharding, geduld en standvastigheid wordt gewerkt aan nieuwe inzichten wat betreft het milieu, de massaconsumptie en misbruik -leed van dieren, brandstoffen en een vreedzame leef- en woonomgeving voor ieder levend wezen op moeder Aarde.
Uranus voelt zich in Stier niet echt op zijn gemak echter, is hij eigenzinnig genoeg om de kracht van bewustzijn en spirituele intelligentie op Aarde te brengen.

Je zult versteld staan van de pijlsnelle ontwikkelingen qua fijn-technologie, groene energie en duurzame, biologische teelt zoals transition Towns. Vreedzame politieke onderhandelingen staan hoog in het vaandel, waarin je onvoorspelbare doorbraken kunt verwachten. Dit geldt natuurlijk ook voor jezelf en persoonlijke ontwikkelingen! Economische activiteit in harmonie met de natuur. Economie valt ook onder het teken Stier. Nogmaals, Stier is verbonden met de scheppingskrachten van de Aarde.

Wees kleurrijk op een liefdevolle en vriendelijke wijze!

Maandprognose april 2018 – Nieuw Avontuur

Hand in hand, samen met het gesternte Ram, word je op spontane wijze verleidt om onbevangen en met geopend hart een gloednieuwe cyclus in te stappen. De levenskracht en warmte van de Zon welke al eeuwenlang in dezelfde cadans door de 12 archetypen van de dierenriem beweegt, belooft je opnieuw de solaarpower van een gloednieuwe start.

Vind je het moeilijk om onbevangen te zijn door tegenslagen van het leven, verzacht moeder Maan je tijdens de start van deze aprilmaand met al haar verzorgende vibraties via de lieftallige, zachte Weegschaal. Je zult merken dat je fijngevoeliger bent en behoefte hebt aan zachtheid. Fijne momenten en in verbinding met de ander zijn staan centraal op eerste en tweede Paasdag.
De Zon in Ram biedt kiemkracht en impulsen tot manifestatie en nieuwe activiteiten. Geef twijfel geen enkele ruimte en vertrouw de kracht van puurheid!

De planeten Mars en Saturnus in de autoriteit van Steenbok, vormen tijdens Pasen en de start van deze nieuwe jaarlijkse cyclus, een ijzersterke conjunctie – samensmelting – en bieden je traditiegetrouw alles om op jouw eigen wijze er een glansrijke, ambiteuze periode van te maken.

Een nieuwe cyclus start waarbij je sleutelwoorden ‘vrijheid en eigenzinnig’ zijn. Ram moedigt je met kracht aan via de woorden: ‘Ik wil’
Het kosmische principe van Ram is een belangrijk gegeven. Aries (Ram) wordt vaak betiteld als ruw, onnadenkend en bot. Echter, is Ram de eerste manifestatie op Aarde. Sterk, doortastend en met gebundelde energie is het Ram die je wakker schudt uit je slaap, de winterstof afklopt, je helpt je schouders te rechten en nieuw leven inblaast. Wake up, doe jezelf deze belofte en kies er heel bewust voor om opnieuw op Safari te gaan!

De lieftallige Venus heeft tegelijkertijd met al haar charme gekozen voor de rustgevende en trouwe impulsen van het gesternte Stier. Zij helpt je er tot 24 april aan te herinneren, dat genieten van het leven ontzettend belangrijk is. Daar waar je te snel wilt gaan, tikt Venus je uiterst vriendelijk op je schouder om terug te schakelen naar de tweede versnelling. Proef de vruchtbaarheid van het leven, vertelt zij je. Geniet van de natuurweelde die zich opnieuw ontvouwt en laat je telkens weer verwonderen door de ‘Divine Energy’ – Scheppingskracht. Een goed glas wijn en heerlijke, sfeervolle maaltijd of een heerlijk bakkie in de voorjaarszon doet een wereld voor je openen. Als Venus vervolgens op 24 april, klokslag 18:40 uur Nederlandse tijd de vrolijke en ongecompliceerde Tweelingen instapt, laat Venus je opnieuw uitvliegen met de mooie herinnering dat het belangrijk is om regelmatig rustmomenten in te lassen en uit te blazen.

De communicatieve Mercurius blijft je tot 15 april helpen je aandacht naar binnen te richten, je hart te voelen en achterstallige klusjes af te handelen. Vervolgens zal je energiesysteem veranderen en breekt de tijd aan om achter de coulissen tevoorschijn te komen en de buitenwereld weer in te stappen. Maak hier gebruik van en verdiep!

De centaur Cheiron maakt ’s ochtends 17 april tevens de overstap naar het gesternte Ram en zal hier tot eind september blijven. Cheiron biedt je de lessen om dát wat pijnlijk gekwetst is op persoonlijk en collectief niveau, te genezen.
De waardevolle ontwikkelingen en leerprocessen dat je niet alles zelf hoeft te doen en om hulp mag vragen, ontstaan. Daarbij zal je behoefte toenemen, om meer ruimte in te nemen. Het opkomen voor de zwakkeren in de samenleving en de impulsen te volgen voor het impulsieve, avontuurlijke pure kind in jezelf.

Laat jezelf zien en creëer vanuit volledige compassie voor jezelf, een nieuwe Lente in je leven!

Met Liefde, Sandra

Maandprognose maart 2018 – Door de Sluiers

Inmiddels ben je via de 12 maandelijkse astrologische cyclus, aangekomen in de laatste en afrondende fase. Dit betreft een belangrijke fase, waarin de Spirit je alle gelegenheid biedt om alles wat je de afgelopen 11 maanden hebt doorleefd en ervaren op prettige – maar ook onprettige wijze, vanuit volledige overgave tot je te nemen, om vervolgens te laten gaan.

Het licht en de kracht van de Zon heeft de ultieme zachtheid van het gesternte Vissen bereikt en hiermee is er een hele andere energie vrijgekomen vanuit het Universum. Misschien heb je al gemerkt dat de vitaliteit minder aanwezig is, dat je snel bent afgeleid en dat je op concreet / aards niveau minder behoefte hebt om te presteren.

Welnu, de essentie van de Zon in het gesternte Vissen haalt je met regelmaat uit de aardse werkelijkheid, om je in te wijden in de Geestelijke werkelijkheid. Pisces – Vissen roept je op om de Tempel van je Ziel te betreden en conditioneringen los te weken.
Met name de eerste week van maart wordt je alles binnen handbereik geboden om door de Sluiers te glijden voor liefdevolle en mystieke verdieping. De communicatieve planeet Mercurius en de kleine geluksbrenger Venus, verblijven dan ook nog in Vissen om vervolgens de overstap te maken naar het lenteteken Ram!
Gebruik de eerste week van maart vol overgave om lichamelijk, emotioneel en energetisch te revalideren. Update jezelf via Tai Chi, Yoga, Meditatie, Kloosterretraite of een overheerlijke Wellnessdag. Geef je over aan de symbolische ‘winterslaap’ voordat de lente haar intrede doet! Het is even geen periode om spijkers met koppen te slaan, of snelheid in ontwikkelingen.

Laat je ‘verlichten’ via fantasie, kunst, cultuur en liefdevolle zachte sessies! There is more to explore via de wereld van de fijnstoffelijke sluiers. De liefdevolle, triljoenen harmonische krachten van het Universum zijn een feit! Neem je voor dit bewustzijn niet meer door je vingers te laten glippen en verrijk jezelf met een enorme schat aan kennis. De prachtige Geestelijke werkelijkheid, waar jij een deel van bent. De kanttekening is, dat je beïnvloedbaarder bent voor je omgeving. Mocht je eventueel in zwaar getij verkeren, zwem niet tegen de stroom in en vermijdt controle gedrag. Er wordt je onthechting geboden.

In de ochtend van 6 maart klokslag 08.34 uur, zal de planeet Mercurius de daadkrachtige Ram instappen, waarop de planeet Venus op 7 maart zal volgen. De eerste tekenen van de Lente en ‘nieuw’ leven dienen zich aan. In je ontstaat de passievolle sprankeling om je leven een nieuwe ‘boost’ te geven. Waar je van houdt en waar je voor wilt gaan komen op sensationele wijze vrij. Zeker omdat de daadkrachtige Mars tot 17 maart in de toekomstgerichte Boogschutter verblijft. Laat eventuele ongeduld er zijn en zie dit als voorbereidende werkenergie. Als Mars vervolgens de overstap maakt naar de ambitieuze Steenbok, stap je in een opbouwende fase.

Vanaf 23 maart biedt de communicatie Mercurius je via een ‘retrogradestand’ verdieping en een periode om achterstallig werk op te pakken. Houdt rekening met vreemde versprekingen, afspraken die onverwachts vervallen, storingen op je computer etc. Check afspraken dubbel en teken geen belangrijke contracten! Deze periode duurt tot en met 15 april.

Kies ervoor jezelf via de ‘Oase van Stilte’ voor te bereiden op een nieuwe cyclus, waarin je toekomt aan dát wat jij in 2018 verder wilt opbouwen. Zo werk je toe naar een glanzende wedergeboorte. Deze maand gaat de zomertijd in en zal Ostara het begin van de Lente inluiden! Geef je over aan de laatste fases van deze winterslaap en vermijdt zoveel mogelijk verplichtingen. Luister naar de stilte en laat je betoveren. Anders ga je aan de essentie van je Geestelijke ontwikkeling voorbij!

Met Liefde, Sandra

Maandprognose februari 2018 – SOUND OF THE UNIVERSE

Via een uitzonderlijke start waarin de super-blauwe-bloedmaan in de krachtige Leeuw, op 31 januari zeker nog haar werkingen heeft, wordt je het voorrecht geboden om te genieten van een evenzo uitzonderlijke februarimaand.
Universele krachten worden gebundeld om via het Hart-Zon van ons sterrenstelsel een nieuwe ‘poort’ te openen, om je als mens via het Universeel Bewustzijn te ondersteunen in je groei naar de 5e dimensie. De laatste keer dat deze drie-eenheidssamenwerking plaats vond was in het jaar 1866.
Onze natuurlijke satelliet van de Aarde, ‘Maan’ bied je via een intens krachtige wijze verdieping naar jezelf. Maan-Ziel staat via het perigeum dicht bij de Aarde-mens en helpt je voor de tweede keer in de januarimaand, via haar volle kracht in Leeuw, heerschappij over je eigen leven op te pakken.
Daarbij kleurt de levenskracht van de Zon in het gesternte Waterman, via de Maansverduistering, het licht van de Maan in een oranjerode tint. Alles word je binnen handbereik geboden om vol vuur en passie je eigen unieke wensen en doelen vorm te geven. Met andere woorden er hangt revolutie in de lucht, waarin zelfverwezenlijking en zelfcreatie centraal staan!
Het licht en de levenskracht van de Zon in de eigenzinnige Waterman, neemt vervolgens het stokje over en roept je deze februarimaand op om je keurige en gepolijste manieren in de wilgen te hangen. Het is nu of nooit, klinkt the Sound of the Universe!
De kleine bewegelijke planeet Mercurius verblijft tot en met 17 februari tevens in de intelligente Waterman en ondersteund je via een snel denk- en handelsvermogen, je luie stoel geen mogelijkheid te geven. Je overziet het geheel, bent wel ‘in’ voor een apart en uniek verzetje en krijgt hulp bij overleg. Er hangt namelijk vriendelijkheid in de lucht, waarin de intelligentie van gelijkwaardigheid en het vermogen je als eigen en uniek individu te kunnen zien, ondersteund worden.
De Aphrodite Venus versterkt tevens de Watermanglorie tot en met 10 februari. Dit geeft een stralende parelmoerglans aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de vrouw, via leuke en verfrissende ideeën en mogelijkheden. Je liefdesleven vraagt om een originele tint, waarin de planeet Mars in optimistische en vooruitstrevende, royale Boogschutter zeker in is voor een vurig verzetje. Dit is een prachtige stand om je/jullie unieke reis te boeken!
Als Carnaval op 11 februari van start gaat, vergezeld de zachtheid van Venus je via het gesternte Vissen in overvloed, om je mooiste gewaden tevoorschijn te halen. Laat je inspireren door het sprookje van Duizend en 1 Nacht en vier het Watermanfeest waarop iedereen welkom is!
Als op 15 februari Maan haar nieuwe Maanfase in wederom het gesternte Waterman bereikt, houdt niets je meer tegen om ‘a brand new start’ te realiseren. Kies voor jouw authenticiteit! De Zonsverduistering in Waterman helpt je eraan herinneren waar je Hart sneller van gaat slaan.
De communicatief altijd in beweging zijnde Mercurius maakt op 18 februari dezelfde beweging naar de zijdezachte Vissen. Voor het praktische ‘hoofdwerk’ is minder ruimte echter, via de pure schoonheid en klanken van muziek gaat er een bijzondere wereld voor je open. www.mediumcollege.nl / www.mediumcollege.be
Laat je betoveren en heb een fantastische februarimaand.
Met Liefde, Sandra

Jaarprognose 2018, The Art of Living

Met een aantal belangrijke planetaire verschuivingen, start het jaar 2018 met een bijzondere, nieuwe cyclus. Tijdens de afgelopen winterzonnewende op 21 december, waarin de levenskracht en identiteitskleuring van de Zonnekracht de strenge en rechtvaardige Steenbok is ingegaan, maakte ook de planeet Saturnus dezelfde beweging via het conjunct. Met z’n allen zijn wij belandt in een geheel nieuwe periode waarin iedereen op alle lagen en niveaus wordt aangeroepen tot herziening, nieuwe structuuropbouw en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.
Met anderen woorden; je word hard aan het werk gezet om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. De planeet Saturnus is ‘de heerser’ van Steenbok en staat tot het jaar 2020 ijzersterk!

Het is een hele nieuwe energie die vrijkomt en deze is vooral gericht op actie, waarin gestadige opbouw alles biedt om spijkers met koppen te slaan. Dit, zowel op privé- als zakelijk en economisch gebied. Politiek gezien zullen nieuwe wetgeving en regels onze democratie aardig bezighouden. De teugels worden strak aangetrokken. Dat alles wat Saturnus in het gesternte Boogschutter ons de afgelopen 2,5 jaar geleerd heeft en in beweging heeft gebracht, zoals te leren vertrouwen op een eigen visie, de vluchtelingenstroom welke op gang gekomen is en bouwplannen op prive- en/of zakelijk gebied die toekomstgericht waren, krijgen nu alle gelegenheid tot een pragmatische, ambitieuze en doelgerichte aanpak. Tenminste, als je van hard werken houdt.

Kortom, er wordt ons een persoonlijkheidsontwikkeling geboden met ‘the Golden Rule’; streef voor jezelf naar het allerbeste en wat binnen jouw handbereik ligt. Samenwerken met innerlijke afstemming, hierop gefocust blijven en hierna leren handelen, biedt klaterend goud. Saturnus is niet voor niets de Alchemist.

Tot en met de maand de maand april vormen de planeten Jupiter in Schorpioen en Pluto in Steenbok een alleraardigst koppel om de onderste steen boven te halen en ons op te tillen om naar de toppen te kunnen reiken. De zogenaamde ‘detoxbehandeling’ van Jupiter in Schorpioen kan soms confronterend zijn echter, heeft de in diepere zin genezende kracht van de grote weldoener Jupiter het beste met je voor. Laat de moed dus niet zakken!

Jupiter beweegt vanaf 9 maart 2018 tot en met 10 juli 2018 retrograde (tegengesteld) in Scorpio, hierdoor bieden de sluiers van ons Universum de mogelijkheid om op praktische wijze vooral ook ‘achter de schermen aan het werk’ te zijn en daarbij de meest waardevolle en bijzondere ontdekkingen te doen op het esoterische vlak. Als in april de krachtpatser Mars even samensmelt met Saturnus, ontstaat er een extra boost van vormgeving en beheersing op dat waar de concentratie ligt. Focus op het grote innerlijk weten en totale, hernieuwde afstemming hierop, werken optima forma.

Tijdens de maanden juni tot en met augustus, waarin voor de meesten onder ons de tijd van ontspanning aanbreekt, vormen Neptunus in Vissen en Jupiter in Schorpioen een driehoeksrelatie en midzomersprookje. Een spectaculaire groei en verlangen waarin in een wereld van harmonie, schoonheid en creativiteit samenkomen, ontstaat. Mits, de realiteit van Steenbok en Saturnus niet over het hoofd worden gezien. Ook de mystieke en geheimzinnige kanten van het leven, welke ons al eeuwenlang bezighouden, krijgen hernieuwde ruimte en inzichten. Het samenkomen van religies en de ontdekking dat welk ‘jasje’ er ook om heen zit, de Bron uit dezelfde eenheid van Liefde bestaat. Dat wij ooit alle religies zijn geweest en dat dit in ons DNA geworteld is, biedt ieder levend wezen op onze Moeder Aarde een groter bewustzijnsvorm.

Vanaf 15 mei 2018 krijgen wij tot 6 november 2018 krijgen wij alvast een voorproefje van alweer een nieuwe ontwikkeling. De eigenzinnige en revolutionaire planeet Uranus beweegt het vriendelijke en vredelievende gesternte Stier in. Op zich voelt Uranus zich niet zo op zijn gemak in Stier echter, is Uranus eigenwijs genoeg om toch op zijn eigen wijze de voorbereidingen treffen om de wereld te voorzien van een geheel nieuwe en verfrissende kijk.
Materialisme, hebzucht en grenzen zorgvuldig afbakenen komen lijnrecht tegenover gelijkwaardigheid, democratie en vredelievendheid te staan. Geldelijke belangen alsmede de omgang met ons milieu, de dierenwereld, de fok- en voedingsindustrie krijgen 7 jaar lang de tijd om herzien te worden. In het jaar 2019 komt deze revolutie helemaal op gang echter, komt Stier langzaam op gang en hebben de Universele kosmische wetten het plan blijkbaar opgepakt dat eerst Saturnus in Steenbok goed moet inslijten. Toch krijgen wij met z’n allen in 2018 al een aardige voorproefje.

Op 17 april beweegt de genezende kracht van de centaur Cheiron vanuit Vissen naar het gesternte Ram in en verblijft hier tot 29 september 2018, om vervolgens weer terug te keren naar Vissen. De resonantie van ‘mogen bestaan’ komt vrij. Cheiron neemt de beslissing om dat wat in onze kindertijd aan spontaniteit en impulsieve ideeën geen recht van bestaan meer had, bloot te leggen.
De collectieve rechten van de mens komen onder het element vuur te liggen.

Als de visie van Boogschutter en zijn eigen Jupiter op 8 november 2018 samen een enorme boost gaan krijgen, breekt de periode aan om de pijlen op de boog te zetten en deze vervolgens af te schieten richting een groeizame, veelbelovende en revolutionaire tijd.

Namens mijzelf en iedereen die voor mij het mensenwerk mogelijk maakt, wens ik jullie een fantastisch, groeizaam en magisch 2018!