Blok 8
Leer der Mysteriën – Medium

Gedurende het 2e blok, bestaande uit 7 modulen dagen gaan we onze magie steeds meer toepassen en inzetten. In de Oude Leer gebruikte men het Trance Mediumschap om het volk veilig te houden. Trance komt van het woord entrance, wat “kom binnen”betekend. We geven ons lichaam, onze stem aan onze ancestors, onze gidsen, de zielenwereld, die het lichaam van het trance medium gebruikt om te spreken, te schrijven, te onderwijzen en te inspireren.

Vanuit het Oude Mediumschap beoefenen we het fysiek mediumschap voor seances. Het samenzijn en werken met de overledenen. Het is een feest en brengt de zielenwereld en de onze heel dicht bij elkaar. Er wordt gebruik gemaakt van een kabinet (een soort kast) een trompet (lege aluminium koker).

Er verbind verdieping plaats in het werken met de elementen t.b.v. divanie (de spiegelingen van de elementen) en andere orakel methodes en materialen. Naast verdieping in het beoefenen van elementaire magie werken we steeds nauwer samen met onze ancestors (voorouders) Zij ondersteunen ons, adviseren ons, gidsen ons bij het beoefenen van magie om zo de balans te bewaren.

Je familiair, wordt ook wel je krachtdier of totemdier genoemd. Een hele close verbinding met het dier maakt dat we samenwerken, samenleven. Je familiair spiegelt jouw zijn, kunnen en eigenschappen, waardoor en gebundelde kracht ontstaat. Er zijn speciale rituelen om jouw familiair te leren kennen.

Alchemie is een rode draad door deze lessen naast, water, vuur en mist. De leer van symbolen is als het leren van een taal. Deze gaan we steeds meer toepassen en gebruiken in de praktijk. We gebruiken deze onder andere als we werken met attributen magie – kaarsenmagie en bij het maken van amuletten.

De lesdagen worden afgesloten met een inwijding.