Blok 4
Kruiden Magie

Door middel van de kruiden kunnen we werken met de krachten van de natuur.

Ieder kruid heeft haar eigenheid. Zoals bv. spinazie of andijvie veel ijzer bevat, bevatten kruiden ook inhoudsstoffen maar hebben daarbij ook hun specifieke eigenschappen. De geur, de kleur en uitstraling kunnen we gebruiken we ter ondersteuning van healing.

Binnen deze 7 modulen lessen, leer je enkele kruiden kennen. Je leert wanneer je het beste deze kruiden kunt zaaien, oogsten, drogen of verwerken. Want bij het verwerkings-proces houden we rekening met de stand van de maan, de zon, en de seizoenen. Zodat de natuur de eigenschappen van het kruid versterkt. Je leert om voorzichtig te zijn met kruiden het gezegde “baat het niet, schaadt het niet“ is bij kruiden zeker niet het geval, je moet weten wat je doet.

En…. je leert wat over de oude huis, tuin en keukengebruiken. Je gaat aan de slag met het maken van oliën, tincturen en zalven, die healing kunnen ondersteunen. We gebruiken ook kruiden bij het beoefenen van oude gebruiken.

Een kruid, plant of bloem kan versterkend werken doordat het haar eigenschap inbrengt en je daarmee kracht en of de intentie aanvult. Bij bijvoorbeeld liefdes magie gebruiken we rozen bladeren of olie. Tijm geeft kracht en moed.